USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Світ вражає: Вчені довели позаземне походження амулета Тутанхамона
Вчені Університету Кертіна розкрили походження давньоєгипетського жовтого скла, з якого був виготовлений нагрудний амулет Тутанхамона.

Про це повідомляє інформаційне джерело Корреспондент.net.

Фахівці вивчили найдрібніші частинки циркону, що утворилися 29 мільйонів років тому на території Західного Єгипту.

З’ясувалося, що матеріал зберіг сліди рейдіта – мінералу, який утворюється тільки під впливом високого тиску в результаті падіння метеорита.



Як підкреслюють вчені, дискусія про походження скла велася протягом ста років. Раніше дослідники припускали, що скло могло сформуватися в результаті потужного атмосферного вибуху над земною поверхнею.

Довідково: Фараон Тутанхамон (1341-1323 роки до нашої ери) правив за часів епохи Нового Царства. Він привертає особливу увагу вчених через свою загадкову смерть, багату гробницю, не пошкоджену грабіжниками, і історій про «прокляття» фараона.

Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus