USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95
Світ вражає: Учені майже розгадали таємницю зникнення Амелії Ерхарт
Учені, можливо, наблизилися до розгадки таємниці зникнення піонера авіації Амелії Ерхарт.

Вона була першою жінкою, яка перелетіла через Атлантичний океан, але у 1937 році безслідно зникла.

Людські останки, виявлені в 1940 році на острові Нікумароро на островах Кірибаті в Тихому океані, швидше за все, належали саме Амелії Ерхарт, стверджує дослідник з університету Теннессі, передає ВВС Україна.

Раніше фахівці вважали, що ці останки належали чоловіку.

Літак Ерхарт зник у 1937 році, коли вона намагалася облетіти земну кулю.

Відома американська письменниця і піонер авіації пролітала разом зі штурманом капітаном Фредом Нунаном над Тихим океаном, коли її літак імовірно зазнав катастрофи.

Літак Амелії Ерхарт летів з Лае в Гонолулу і зник в районі острова Нікумароро.

У 1940 році британська експедиція виявила на острові череп, жіночий черевик і інструмент, яким користувався Фред Нунан, а також пляшку трав'яного лікеру Benedictine - його Ерхарт часто брала з собою в політ.

В цілому було знайдено 13 кісток, які потім були відправлені на Фіджі, де доктор Худлесс прийшов до висновку, що це останки чоловіка.

Проте вже тоді багато хто вважав, що на Нікумароро були знайдені останки саме Ерхарт.

Доктор Річард Джанц з університету Теннессі нещодавно опублікував в журналі Forensic Anthropology статтю, в якій стверджує, що останки належали американській льотчиці.

Пан Джанц прийшов до висновку, що параметри кісток збігаються з параметрами Амелії Ерхарт на 99%.

Він впевнений, що 77 років тому експерти прийшли до неправильного висновку, оскільки тоді судова остеологія була слабо розвинена.

Самі кістки, знайдені на Нікумароро, зникли. Проте професор Джанц використовував вимірювання кісток, зроблені доктором Худлессом.

За допомогою сучасної комп'ютерної програми Fordisc, яка широко використовується зараз у судово-медичній антропології, він порівняв ці вимірювання з відомими даними про ріст, вагу і іншими параметрами тіла Ерхарт.

Група дослідників на чолі з Джанцем почали досліджувати фотографії Ерхарт, дані її водійських прав і свідоцтво пілота для того, щоб визначити, чи збігаються пропорції її тіла з даними знайдених останків.

Дослідники також вдалися до послуг швачки, що спеціалізується на одязі минулого, щоб визначити довжину внутрішнього шва штанів і обхват талії штанів, які носила Ерхарт.

"Результати аналізу вказують, що параметри Ерхарт ближче до знайдених на Нікумароро кісток, ніж 99% осіб, довільно обраних з великої бази даних", - йдеться в доповіді доктора Джанца.

Останки належали жінці, яка, як і Ерхарт, була європейського походження і вище середнього зросту.

"Це дає серйозні підстави вважати, що знайдені на Нікумароро останки належать Амелії Ерхарт", - йдеться в доповіді.

"Поки не будуть пред'явлені остаточні докази, що це не її останки, - пише Джанц, - найбільш переконливим аргументом залишається, що це останки Амелії Ерхарт".

Амелія Ерхарт на момент свого зникнення була однією з найвідоміших у світі жінок.

Ентузіасти вже багато десятиліть намагаються зрозуміти, що саме з нею сталося.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus