USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90
Світ вражає: Науковці відтворили обличчя людини, що жила 1300 років тому
Археолог, фахівець з 3D-моделювання обличчя і судмедексперт Оскар Нільссон відтворив обличчя людини, яка жила у Швейцарії 1300 років тому.

Про це повідомляє УНІАН. Археологи виявили Останки чоловіка в 2014 році.

Його назвали Аделазієм Ельбахусом - в цьому імені звучать відгомони культури Римської імперії, зруйнованої століття тому.

За словами дослідників, за життя Аделазяя Швейцарським плато просувалися німецькі народи, остаточно змінюючи мову та культуру цих земель, і цей чоловік міг бути представником одного з останніх поколінь, які зберігали давні традиції.

Скелет було знайдено в одній з 47 могил, що належать до раннього середньовіччя (приблизно 700 рр. н.е.), які були виявлені перед будівництвом будівлі в місті Гренхен на півночі Швейцарії.

Поховання носило риси римського стилю, могила була викладена камінням, а ноги похованого були спрямовані на північ. Обрамлена великими каменями могила може свідчити про те, що чоловік займав високе соціальне становище, ніж більшість людей, що жили тоді на території сучасного Гренхена.

За рештками дослідники змогли встановити, що Аделазію було від 19 до 22 років, а його зріст становив приблизно 167 см. Він страждав від хронічного остеомієліту - інфекції кісткової тканини, і дефіциту вітамінів, що напевно і призвело до ранньої смерті.

Нільссон зміг змоделювати зовнішність чоловіка, спираючись на 3D-копію його черепа. Раніше археолог подарував нам можливість поглянути на давню перуанську королеву або давньогрецьку дівчину, але ця його робота відрізняється від усіх попередніх.

За словами реконструктора, його вразило відмінний стан зубів чоловіка. Зазвичай при відтворенні особи для реконструкції зубів доводиться уважно вивчати інші частини обличчя та будувати свої теорії на безлічі ознак, від ДНК до клімату, в якому жила людина.

Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus