USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93
Світ вражає: Вчені вперше зарядили смартфон лазером з іншого кінця кімнати
Фахівці Вашингтонського університету показали, як можна заряджати мобільник за допомогою лазера з іншого кінця кімнати.

Про це пише Еспресо з посиланням на New Atlas.

Інженери закріпили пласку батарею на кришці смартфона і направили в неї лазерний промінь ближнього інфрачервоного діапазону.

З відстані 4,3 м лазер зміг передати 2 Вт електроенергії, зарядивши телефон майже так само швидко, як з цим впорався б старий добрий USB.

Джерело випромінювання автоматично розпізнає готовність смартфона до зарядки завдяки програмі, яка змушує його випускати високочастотний звуковий сигнал, але він невиразний для вуха людини.

"Акустична система локалізації дає можливість випромінювачу помітити, що користувач поклав смартфон на підходящу поверхню, яка може бути звичайнісіньким столом в іншому кінці кімнати", - говорить Вікрам Ійер, співавтор дослідження, подробиці якого опубліковані в журналі Proceedings of the Association for Computing Machinery on Interactive, Mobile, Wearable & Ubiquitous Technologies.

Є і заходи безпеки: система забезпечена чотирма "охоронними променями", які оточують лазерний промінь. Він відбивається від ретрорефлектор, встановлених навколо батарейки, і відображаються в світлодіодах на самому випромінювачі. Якщо сигнал переривається (наприклад, коли хтось проходить повз), система миттєво відключає передачу заряду.

Для того щоб розсіювати надлишкове тепло від лазерного променя, вчені використовували в якості радіатора смужки алюмінію. Втім, не всі тепло пропало даремно - невеликий термоелектричний генератор збирав частину енергії і подавав її назад, в батарею. За розрахунками вчених, в майбутньому така система зможе подавати енергію на площу до 100 кв. см з відстані до 12 м.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus