USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90
Світ вражає: Вчені виявили унікальні гриби, які виділяють золото
Вчені з австралійського Державного об’єднання наукових і прикладних досліджень заявили про виявлення мікроскопічних грибів, які здатні поглинати сполуки золота і перетворювати їх на чистий метал.

Як повідомляє ZN,UA, золото відкладається на поверхні міцелію грибків.

Гриби Fusarium oxysporum були знайдені в шахтах на заході Австралії і продемонстрували незвичайну здатність користуватися розчиненими в середовищі сполуками золота.

Виділяючи високореактівні молекули пероксиду водню, вони змушують його окислюватися і, перетворюючись на іони, утворювати комплекси чистого металу.

Блискучі золоті частинки усівають поверхню міцелію F. oxysporum.

На даний момент дослідники не знають, для чого гриби використовують подібне перетворення. Разом з тим, спостереження показали, що штами, які утворюють «золоте покриття», швидше ростуть і виростають крупніше за звичайні.

Можливо, наночастинки полегшують поглинання якихось поживних речовин або проведення будь-яких реакцій, важливих для життя на багатих металами мінералах.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus