USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Світ вражає: Вчені вивели сорт яблук, які не псуються майже рік
1 грудня, у США розпочали продаж штучно виведеного сорту яблук Cosmic Crisp, які зберігаються в холодному місці до року і не псуються.

Про це повідомляє Gazeta.ua.
Дослідниця Кейт Еванс, яка працювала над розведенням яблук Cosmic Crisp в Університеті штату Вашингтон заявила, що це дуже хрустке яблуко, відносно міцне та має хороший баланс солодкого і терпкого, а також дуже соковите.

Вперше цей сорт був виведений у дослідницькому інституті в 1997 році після схрещування сортів Honeycrisp і Enterprise. За 22 роки влада дозволила продаж продукту. У регіоні вже посаджено 12 мільйонів яблунь, але фермерам забороняють вирощувати сорт за межами штату Вашингтон.

Як відомо, штат Вашингтон є найбільшим постачальником яблук в США, тоді як яблука другі за популярністю фруктом у американців після банана.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus