USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94
Світ вражає: Вчені з Каліфорнії вигадали «антисонячні» панелі, які вироблять енергію вночі
«Антисонячні» панелі можуть виробляти електроенергію у вечірній і нічний час, заявили дослідники з Каліфорнійського університету в Дейвісі в статті в журналі ACS Photonics.

Вони стверджують, що панелі будуть діяти на противагу сонячним і зараз працюють над прототипом такої панелі, пише Mind.

«Нічна панель» працює за схожим принципом з сонячною, але процес йде у зворотному напрямку.

Сонячні панелі перехоплюють енергію, яку Сонце направляє на холодну Землю, і перетворюють її на електрику. Але ночами тепло у вигляді інфрачервоного випромінювання переходить від Землі до більш холодного космосу, тому «антисонячну» панель потрібно буде направити в сторону Землі, пояснили вчені.

Оскільки в інфрачервоного випромінювання менше енергії, «антисонячні» панелі можуть за ніч генерувати близько чверті електрики, яке виробляє сонячна панель за день, стверджують вчені.

«Щоб виробляти електроенергію після заходу Сонця, ми розглядаємо альтернативну ідею, в якій Земля буде джерелом тепла, а нічне небо – радіатором. В результаті може вийти «нічний фотоелектричний осередок» з терморадіаційних панелей», – пояснив один з авторів ідеї, професор кафедри електротехніки та комп’ютерної інженерії Каліфорнійського університету Джеремі Мандей. За його словами, обидва види панелей є «тепловими двигунами».

«Нічна» панель буде використовувати терморадіаційний елемент для виробництва електрики. Звичайні сонячні панелі використовують фотогальванічний елемент.

Крім того, сонячні панелі зазвичай зроблені з кремнію, який добре вловлює світло. «Антисонячні» панелі повинні бути зроблені з матеріалу, який вловлює світло з більшою довжиною хвилі, наприклад, ртутні сплави, пояснив Мандей.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus