USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.50
  • PLN 9.71 9.93
Світ вражає: Вчені знайшли спосіб уповільнити старіння
Учені з Університету Кейс Вестерн Резерв виявили групу білків, які впливають на молекулярний механізм, відповідальний за тривалість життя черв'яків і ссавців. Про це йдеться в доповіді, опублікованій в журналі Nature Communications, передає Gazeta.ua.

Під час дослідження фахівці з'ясували, що підвищення або зменшення концентрації білків KLF, що регулюють активність генів, дозволяє продовжувати або скорочувати життя круглих нематод Caenorhabditis elegans.

Зазначається, що KLF присутні не тільки у черв'яків, а й у ссавців, включаючи людину. Ці сполуки пригнічують експресію генів, під час якої інформація ДНК використовується для синтезу біополімерів.

Також ця група білків контролює аутофагію, сприяючи знищенню дефектних клітин, їхніх органел і побічних продуктів життєдіяльності. В результаті зниження рівня KLF відбувається накопичення токсичних речовин у клітинах, що призводить до старіння організму.

Крім того, ці білки важливі для підтримки функції кровоносних судин, а їхня втрата провокує розвиток гіпертонії, серцево-судинних захворювань і деменції.

У дослідженні наголошуються, що за рахунок підвищення концентрації KLF в організмі людини можна істотно збільшити тривалість життя.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus