USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90
Світ вражає: Вдало скопав. Селянин знайшов в Туреччині підземне місто: фото
Селянин на ім'я Бахрі Орхан, який працював на своєму полі біля міста Татларін випадково натрапив на вхід в висічені в скелях приміщення.

Споруди, ймовірно, належать до 1 тисячоліття до нашої ери, повідомляє Укрінформ з посиланням на турецький телеканал NTV.

Бахрі Орхан виявив висічений в скелях вхід у підземні приміщення після огляду наскального малюнка, який побачив на полі.

На місце робіт спочатку викликали поліцію, а потім - археологів.



Вхід знайшли за два кілометри на північ від вже відомого підземного міста у провінції Невшехір.

Наразі знахідку вивчають експерти місцевого музею. Після робіт, які ініційовані Дирекцією музею, підземне місто буде доступним для туристів.



Покинуті підземні міста Каппадокії почали виявляти в XIX столітті: французький священик отець Жерфаніон наштовхнувся на невелику дірку посеред гірської долини.

Спустившись в неї, він опинився в колосальному підземному місті, яке спускалося вниз на кілька поверхів і мав вентиляційні шахти, колодязі, приміщення для зберігання зерна і утримання домашніх тварин, преси для виготовлення вина і храми.

Населення подібного міста виходило наверх, тільки щоб обробляти поля.

Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus