USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97
Світ вражає: Ведмежуть: на півострові Юкатан знайшли останки найбільшого ведмедя, який коли-небудь ходив по Землі
У підводній печері Hoyo Negro на півострові Юкатан знайшли останки найбільшого ведмедя, який коли-небудь ходив по Землі.

Тисячі років тому ця печера, назва якої перекладається як «чорна діра» була смертельно небезпечною пасткою для тварин, пише Новое Время.

Досліджуючи колекцію кісток, зібраних за останні 12 років, вчені з США та Мексики були найбільш вражені гігантськими рештками моторошного ведмедя і вовка, які були зібрані кілька років тому, але раніше були ідентифіковані помилково.

Відкриття цих двох видів, зокрема, було шоком. До сих пір вчені вважали, що ведмідь-арктотерій виду Arctotherium wingei і вовк Protocyon troglodytes мешкали тільки на материку, на відстані понад 2000 кілометрів.



«Всі попередні дані про цей вид ведмедя були тільки з декількох населених пунктів Південної Америки, це були фрагментовані рештки. Таким чином, ми перейшли від того, що не було жодного такого ведмедя за межами Південної Америки, до того, щоб тепер мати його прекрасно збережені рештки з Юкатана в Мексиці», - сказав в інтерв'ю провідний автор дослідження, палеонтолог з Державного університету Східного Теннессі Блейн Шуберт.



Під час однієї з численних міграцій між Північною і Південною Америкою, ці два хижака, можливо, затрималися і залишилися жити в цьому регіоні.

Згідно з іншою гіпотезою, пройшовши весь шлях на південь, ці істоти знову рушили на північ, під час або після останнього заледеніння, в період між 35 000 і 12 000 років тому.

«Їх присутність в печері поряд з різноманітним скупченням лінивців свідчить про більш складну історію цих організмів в Середній Америці. Ми вважаємо, що ландшафтні та екологічні зміни, викликані останнім плейстоценовим заледенінням, підтримали обмін видами між континентами», - пишуть автори роботи.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus