USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94
Світ вражає: Відкрили новий вид тарантулів незвичного синього кольору. Фото
23 Листопада 2017 11:50
1
Раніше невідомий вид тарантулів синього кольору виявлений в лісах Гаяни на узбережжі Південної Америки, повідомляється на сайті Всесвітнього фонду дикої природи, як пише Panda.

Крім павуків, вчені відкрили у цьому регіоні нові види крабів, креветок, жаб, бабок, жуків, рослин – всього понад 30 видів.

Дослідник Ендрю Снайдер натрапив на тарантула випадково. Якось вночі світло його ліхтаря відбилось від чогось синього. Снайдер подумав, що це відблиск від павучих очей, але аж ніяк не синьої ноги.

Оглянувши пень, на якому сидів перший птахоїд, Снайдер виявив, що і в інших отворах теж знаходяться сині тарантули. Це не єдині павуки з таким забарвленням – у Південній Азії мешкає кобальтовий птахоїд, в Сінгапурі – синій птахоїд, у Венесуелі – синьо-зелений птахоїд.

Причини появи такого забарвлення поки невідомі. Дослідники відзначають, що необхідні подальші спостереження, які дозволять зібрати більше інформації про новий вид.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus