USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90
Світ вражає: Властивості вітаміну С можуть допомогти у боротьбі з раком
Американські вчені, які вивчали зв'язок гормону стресу адреналіну з ростом злоякісних клітин, з'ясували, що для ефективної боротьби з руйнівними наслідками стресу можна використовувати аскорбінову кислоту. Про нові властивості вітаміну C йдеться у повідомленні іноземних ЗМІ, передає Урядовий кур'єр.

Досліди на гризунах показали, що одним із ключових факторів розвитку злоякісних утворень молочної залози є хронічний стрес, що супроводжується викидами адреналіну. Зниження рівня адреналіну у тестових тварин показало, що таким чином зменшується не тільки тривожність (і депресія), а й інтенсивність росту ракових клітин.

«Ракові пухлини у мишей, спровоковані руйнівною дією хронічного стресу, зменшилися після початку терапії на основі вітаміну C. Експерименти на лабораторних мишах підтвердили, що вітамін C, блокує синтез лактатдегідрогенази, зменшує швидкість росту пухлин в значній мірі», – зазначають американські дослідники.

Результати, отримані вченими, дозволяють сподіватися на створення нової антираковою терапії, заснованої на аскорбіновій кислоті. Така терапія, як упевнені автори дослідження, допоможе пацієнтам онкологічних клінік, які страждають від хронічного стресу і пов'язаних з ним неприємних ефектів.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus