USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90
Світ вражає: Вперше у світі дрон доставив людський орган для трансплантації
Минулого тижня, 19 квітня, в американському Балтиморі дрон вперше у світі доставив людський орган для трансплантації, повідомляє Громадське.

Медики успішно доставили людську нирку з Балтиморської лікарні Святої Агнеси в університетський медичний центр, розташований на відстані близько 5 кілометрів від лікарні.

Транспортуванню, яке тривало близько 10 хвилин, сприяли вчені університету штату Меріленд за сприяння проекту AiRXOS.

В результаті 44-річній пацієнтці Тріні Гліспі успішно провели операцію з пересадки нирки. До операції вона провела 8 років на діалізі.

Експерти в галузі авіації та медицини, такі як команда в Меріленді, вважають польоти безпілотників важливим кроком у підвищенні надійності системи доставки органів.

«В області медицини є кілька категорій, які дуже серйозно ставляться до дронів», — розповів Кен Стюарт, генеральний директор проекту AiRXOS. Йдеться про доставку ліків та транспортування донорських органів.

Як зазначає USA Today, лікарі вважають, що використання безпілотників для доставки органів може зробити їх більш доступними, ніж традиційні методи транспортування органів.

Крім того, доставка органів може стати більш безпечною і доступною для пацієнтів, які цього терміново потребують.

Раніше вчені повідомили про перше народження дитини у жінки, якій пересадили матку від мертвої донорки.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus