USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90
Світ вражає: Вперше змогли пояснити, чому виникає гусяча шкіра
«Гусяча шкіра» – рефлекс, який важливий для тварин, але не потрібен людям. Довгий час залишалося загадкою, чому він не зник у нас. Зараз вчені дізналися, що вся «система», яка відповідає за нього, потрібна для управління стовбуровими клітинами волосяного фолікула.

У новій науковій роботі, яку опублікували в журналі Cell, пояснили це явище. Дослідження провели на мишах і на ізольованих волосяних фолікулах людини, пише 24 канал.

«Гусяча шкіра» виникає, коли скорочуються м’язові волокна у волосяному фолікулі. Це відбувається після отримання ними сигналу від автономної нервової системи. Дослідження, проведене вченими з Гарвардського університету, виявило, що клітини, які безпосередньо відповідають за появу пухирців на шкірі, мають і іншу функцію. І ця функція є дійсною важлива.

Яке значення має «гусяча шкіра»

Гладенькі м’язи волосяних фолікулів грають важливу роль в регулюванні діяльності стовбурових клітин, які необхідні для регенерації фолікулів і волосся. М’язові клітини – ланка, через яке передається нервовий сигнал стовбурових клітин. За появу «гусячої шкіри» і за роботу стовбурових клітин відповідають одні й ті ж нерви та м’язові волокна.

Вчені також виявили, що нерви не просто регулюють функціонування стовбурових клітин. Виявилося, що цей процес відбувається з урахуванням температури навколишнього середовища: за допомогою цього механізму холодна погода може стимулювати роботу волосяних фолікулів.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus