USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90
Світ вражає: Винайшли біочорнило для 3D-друку кровоносних судин
Вчені Пхоханського університету науки і технології та Пусанського національного університету розробило біочорнило для 3D-друку кровоносних судин для лікування серцево-судинних захворювань.

Про це повідомляє "Хайтек".

Один із поширених і перевірених способів лікування ішемії - зменшення або припинення кровопостачання органів через пошкодження або закупорки судин - полягає у використанні ендотеліальних клітин-попередників, які стимулюють утворення нових судин. Проблема в тому, що ділянки, уражені ішемією, зазвичай відривають клітини-попередники, обмежуючи їх здатність диференціюватися.

Рішенням цієї проблеми можуть стати так звані безклітинні позаклітинного матриксу (ECM) каркаси або скелети різних органічних тканин, з яких видалено всі клітини. Через їх склад, структуру та біомеханічні властивості вони ідеально підходять для забезпечення виживання і розвитку клітин у нових обставинах.

Південнокорейські дослідники вирішили перевірити, чи може чорнило, засноване на позаклітинному матриксі судин, так само успішно застосовуватися для лікування ішемії. Для цього вони створили гібридне біочорнило, змішавши судинні безклітинні каркаси з тканин аорти свині з гідрогелем з альгінату соди. З цього гібридного чорнила вчені надрукували кровоносні судини.

Технологія, яку вони розробили, дозволяє створювати судини різного розміру. Після друку трубки витримують півгодини при температурі 37°C. Потім гідрогель розчиняється і залишаються порожні судини.

Випробування на живих мишах з ішемією кінцівок показали успішність цього методу із швидким одужанням. Надалі вчені сподіваються, що їхній винахід застосовуватиметься для заміни пошкоджених судин, створення тканин або органів для трансплантації.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus