USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Світ вражає: Як оперувати, то з музикою: у Великій Британії жінка грала на скрипці, поки їй видаляли пухлину в мозку. Відео
Музикантка Даґмар Тернер під час операції з видалення пухлини в головному мозку грала на скрипці – так лікарі знали, які ділянки органу не зачіпати.

Як повідомляє Thromadske, це перший такий випадок у Великій Британії.

У 2013 році в Тернер – професійної скрипальки – виявили злоякісну пухлину в головному мозку. А в листопаді 2019-го лікарі вирішили, що жінка повинна пройти операцію.

Під час обговорення з медиками Королівського коледжу Лондона Тернер спитала, «чи не проти вони (медики – ред.), аби я під час операції грала на скрипці», згадує вона в коментарі ITV.

Лікарям довелося підлаштовувати операцію під побажання Тернер: зокрема, враховувати рухи смичка й довжину струн.

Після початку хірургічного втручання під загальним наркозом вони розбудили жінку, аби та заграла на своєму інструменті.

Через два тижні після операції Даґмар Тернер знову виступала зі скрипкою. «Це моє життя, це те, що я роблю у вільний час і те, чим я насолоджуюсь», – сказала скрипалька.


Випадок із Тернер є першим в історії Великої Британії - але не першим у світі. Так, у 2014 році скрипаль Мінесотського оркестру Роджер Фріш також грав на скрипці, поки лікарі проводили операцію на його мозку.
































Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus