USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90
Світ вражає: Як виглядає одна з найбільших у світі біткоін-ферм. Фото
Одна з найбільших світових ферм із видобутку біткоінів розташована в індустріальному парку SanShangLiang, на околицях міста-примари Ордос, у Внутрішній Монголії - автономному регіоні Китаю.

Фотографії з ферми опублікувала редакція Quartz, пише Еспресо.

Власне місце видобутку, місто Ордос, ще десятиліття тому стало найбільшим містом-примарою країни, сповненим недобудованих або порожніх будівель, фактично без засобів до існування. Але попри це, з перспективою недорогої робочої сили, землею, і, найголовніше - дешевою електрикою.
Завдяки цьому Ордос з населенням в 2 млн людей на сьогодні став столицею видобутку криптовалюти. Згідно з дослідженням Кембриджського центру альтернативних фінансових систем, майже половина майнінгових пулів - груп, які об'єднують ресурси для підвищення шансів видобутку - знаходяться в Китаї, що зробило цю країну домінуючою в цій індустрії.
Видобутка біткоінів вимагає неймовірної кількості електричної енергії. Ферма в Ордосі працює від елеткростанцій, які працюють на вугіллі. Щоденні рахунки за електрику тут можуть досягати до $ 39 000.

На цій фермі працює близько 50 осіб, вона складається з восьми одноповерхових будівель, схожих на склади, кожне по 150 м в довжину. Сім з них містять 21 000 пристроїв, які в цілому становлять близько 4% всієї обчислювальної потужності біткоін-мережі.
У восьмому знаходяться 4000 пристроїв, присвячених видобутку лайткоіна, альтернативної цифровий валюти, яка набирає в ціні за останні місяці.
Незважаючи на витрати, видобутка біткоінів залишається прибутковою галуззю при поточній ціні в районі $ 4000.Чим більше обчислювальної потужності під контролем у ферми, тим більші її шанси виграти шматок цього пирога.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus