USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90
Світ вражає: Японський майстер бонсай створює міні-ліси, які зачаровують. Відео
Бонсай – це японський вид мистецтва, що налічує багато століть.

Поряд з ікебаною і дзенськими садами це одне з найбільш відомих у всьому світі проявів японської культури, інформує Ukr.Media.

Найповажніший сьогодні майстер бонсай – Масахіко Кімура. В юності його вважали бунтарем, але згодом визнали його заслуги.

Колись роботи Кімури були скандальними, тому що порушували багато традиційних законів бонсай. Він часто поєднує сухі гілки з живим деревом. Одна з найвідоміших його робіт – мініатюрний ліс Хінокі, що являє собою справжній скульптурний шедевр. На двох сланцевих плитах балансують деревця хінокі (кипарисовик туполистий) і ялівець итойгава сімпаку.

Оригінал, створений Кімурою більше 20 років, стоїть у нього на почесному місці в саду. Хоча з того часу у продажу з’явилося багато бонсаїв з тією ж ідеєю, Кімура не продає свою роботу. Він іноді проводить екскурсії для бажаючих у своєму вражаючому бонсай-саду в місті Омія.

Хоча Кімурі вже 79 років, він зупинятися не збирається. Завдяки розгалуженій мережі учнів по всьому світу його стиль придбав величезну популярність. Кімура продовжує зберігати традицію бонсай завдяки виставкам, демонстраціям і численним публікаціям.

Погляньте на його диво-сад:

Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus