USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90
Світ вражає: З дна озера в Німеччині підняли найдавніший у світі корабель
З дна Боденського озера, Німеччина, вдалося підняти унікальний корабель, який вважають найдавнішим у світі дерев’яним судном.

Розміщувався об’єкт приблизно в 170 м від берега, пише сайт cikavosti.

Дайвери виявили судно ще в 2015 році. Після цього представникам спільноти підводної археології треба було зануритися під воду ще близько шести разів, щоб провести ідентифікацію корабля. Завдяки отриманим фото і відео з дна озера вдалося організувати 3D-реконструкцію об’єкта. Дайвери згодом зуміли очистити корабель від нашарувань мулу і піску, також був встановлений його вік.

В результаті вдалося з’ясувати, що дерево, з якого побудований корабель, являється дубом, зрубане приблизно в 1130 році до н. е. Кормова частина знахідки постраждала помітно менше, однак ніс судна зазнав серйозне руйнування через різні фактор. Довжина конструкції складає близько 7,5 м, ширина виявилася 1,1 м.

Наразі корабель знаходиться в Мюнхені, а саме в археологічній колекції. Дослідники намагаються законсервувати судно, на що може піти близько трьох років.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus