USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90
Світ вражає: Загублене біблійне місто знайшли під військовою базою в Ізраїлі
Ізраїльські археологи виявили стародавній театр при розкопках в історичному центрі Єрусалиму і розмірковують над тим, що завадило древнім жителя міста ввести в експлуатацію спорудження на 200 місць.

Знахідка, яку називають сенсаційною, була зроблена при дослідженні тунелів біля Стіни плачу - найбільшої святині єврейського світу, фрагмента іудейського Храму, який був зруйнований римськими завойовниками в I столітті нашої ери, повідомляють РИА Новости.

"Відкриття стало справжнім сюрпризом. Коли ми починали копати, то нашим завданням було датувати арку Вільсона. Ми і подумати не могли, що перед нами відкриється вікно в таємниці втраченого театру Єрусалиму", - цитує Управління старовини Ізраїлю керівників розкопок Джо Узіель, Техіллу Ліберман і Аві Соломона.

Театр знайшли під склепіннями арки Вільсона - кам'яного моста, по якому в давнину із заходу піднімалися до єрусалимського Храму.

"Це порівняно невелика споруда в порівнянні з відомими римськими театрами, які є в Кейсарії, Бейт-Шеан і Бейт-Гуврін. Ця обставина, а також те, що він перебував під дахом - під аркою Вільсона - підштовхує нас до припущення, що це було споруда схожа на театр того типу, який був відомий в римському світі як "одеон". у більшості випадків такі споруди використовувалися для проведення співочих і музичних вистав", - говорять вчені.

За іншою версією, це мав бути "булевтерій" - приміщення для зборів міської ради за часів, коли на місці розореного Єрусалиму існувала римська колонія Елія-Капітоліна.

Археологи вважають, що знайдена ними будівлю ніколи не використовувалося. "На це вказує ряд знахідок. Наприклад, не до кінця висічена сходи. Ясно, що будівництво потребувало чималих праць, але було закинуто перш, ніж будівля ввели в експлуатацію. Причини цього невідомі, але вони могли бути пов'язані з якимось великим історичною подією ", - припускають дослідники.

Одна з версій - антиримське повстання Бар-Кохби в II столітті нашої ери. Вчені кажуть, що вже не раз знаходили в Єрусалимі незавершені споруди, які ставилися до того періоду.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus