USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97
Світ вражає: Заховані таємниці Всесвіту: вчені знайшли найглибшу блакитну діру в світі
Згідно з даними Національного центру прогнозування стану морського середовища Китаю NMEFC, «Діра Дракона», глибина якої становить 300,89 метра, є найглибшим морським тунелем у світі.

Про це повідомляє ZNAJ.UA.

Блакитна діра Sansha Yongle знаходиться в районі Парасельських островів.

Санша Йонгле утворювалася досить повільно, поки руйнувалися породи, в внаслідок чого тепер вона має практично вертикальну форму.



За даними фахівців, глибина Sansha Yongle 300,89 метра, діаметр верхній її частині - 130 метрів, а біля основи - близько 36 метрів.

Як стверджують вчені, ця тектонічна воронка не повідомляється під землею з акваторією прилеглого Південно-Китайського моря.



Цікаво, що у верхній частині діри можна зустріти не менше 20 видів морських мешканців.

За словами експертів, ця блакитна діра має велике значення для науки, а також являє собою історичну та культурну цінність.



«Безумовно, нова діра має рекордні розміри. Вона надасть нам матеріали про зміну клімату та рівень моря протягом десятків тисяч років», - вважаєЯн Цзошэн, професор Морського університету Китаю.



Для порівняння: глибина Великої блакитної діри в Белізі - 124 метри при діаметрі 300 метрів, а глибина блакитної діри Діна на багамському острові Лонг-Острови - 202 метри.

Остання, до речі, довгий час вважалася найглибшим утворенням подібного роду.

Блакитна діра - це тип рідкісного природно-географічного феномену, який вважається «останньою загадкою, що захищає таємницю всесвіту про землю».

Свою назву феномен отримав через контраст темно-синього кольору води воронки з навколишнім світлим мілководдям.

Зазначимо, що подібні колодязі з наповненою водою, так звані воронки є по всьому світу, всі вони мають різну глибину, в основному до ста метрів глибиною.

Особливою популярністю вони користуються серед дайверів.


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus