USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90
Світ вражає: Заховано близько 500 кг золота: у Норвегії знайшли ключ від кімнати зі скарбами
Під час реставраційних робіт у лютеранському соборі в місті Тронхейм (Норвегія) була виявлена ​​цікава знахідка.

Про це розповіли на сторінці в Facebook, присвяченій реставрації Нідароського собору, передає Час-Дій.

У схованці також була записка, датована 1830 роком, з текстом: «Хто б не знайшов цей ключ, знайте: він від таємної кімнати, де закопані близько 500 кг золота».

На думку реставраторів, якість і стан паперу, чорнила відповідають даті, зазначеній в записці. Потайна кімната, про яку йде мова, поки не виявлена.
У коментарях до посту на Facebook користувачі писали, що навіть без золота потайна кімната стала б чудовим відкриттям, і пропонували свою допомогу в пошуках.

Відзначимо, що Нідароський собор заснований в 1070 році на місці поховання Олафа Святого (короля Олафа II) і століттями служив місцем коронації норвезьких королів. Він також є кінцевою точкою одного з головних паломницьких середньовічних маршрутів – Санкт Олафследен. У соборі кілька разів відбувалися пожежі, після чого його перебудовували.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus