USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90
Світ вражає: Закон джунглів: життя племен Амазонії під тиском сучасного світу
Фотограф-мандрівник Олександр Федоров занурився в сюрреалізм життя індіанських племен.

Співпрацював з журналами Discovery, Geo, National Geographic Росія, Афіша Мир, FurFur, Gainer Китай, Travel3 sixty Малайзія, передає birdinflight.com.

«Як передати те почуття, коли ти в джунглях, а навколо тебе сюрреалізм? Індіанці ваорані, у яких я жив під час роботи над проектом, п'ять років тому воювали з неконтактним плем'ям тароменані в джунглях парку Ясуні. Вони купили рушниці, вистежили неконтактних, перестріляли всіх і повели двох дівчаток в полон. А тепер я з ними дивлюся телевізор і їм макарони.

Я міняв кольори, тонував фотографії. Відтінки синього і зеленого можуть прибрати звичний колір листя і додати легке відчуття втрати в просторі. Я шукав сюрреалістичні ситуації: наприклад, ось напівголі люди в татуюваннях викликають з двостороннього радіо військовий вертоліт, щоб той забрав хворого.

Вся суть у масштабі: я хочу знайти тонку нитку, яка єднає всіх індіанців Амазонки. Хочу розповісти, як на національний парк Ясуні наступають нафтові компанії, а криза в Венесуелі залишила індіанців Яном без дарів цивілізації, які приніс їм культ карго.

Врешті-решт я хочу прийти до портрету племені, яке не залишилося в вакуумі ізоляції; показати, як люди змінюються під тиском сучасного світу, але продовжують нести свою ідентічность. Мій проект переріс фотографію», - зазначає автор.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus