USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Світ вражає: У Новій Зеландії зафіксували справжній демографічний вибух рідкісних папуг
Цього року народилося більше 150 папуг. І це просто порятунок для популяції виду!

Найбільш рідкісними пташками Нової Зеландії є помаранчеволобі аратинги розміром з хвилястого папугу, яких місцеві жителі називають «какарікі карака».

Раніше вони мешкали по всій території Нової Зеландії, однак згодом їхня чисельність зменшилась. До 1993 року вважалося, що цей вид папуг зник, та згодом з’ясувалося, що кілька пташок все ж вижило.

Основна причина їхнього зникнення – відсутність природного середовища та хижаки, повідомляє Радіо Люкс.



Зараз їх нараховують від 100 до 300 птахів, тому цей вид на межі вимирання. Проте нещодавно стало відомо, що цього сезону є шанс на розмноження пернатих друзів.



Так, у 2019 року представники департаменту захисту природи країни знайшли 31 гніздо помаранчеволобих аратинг у лісах Південного острова Нової Зеландії. І це втричі більше, аніж простежувалося в минулих роках.

Фахівці пояснюють, що на це могла вплинути велика кількість букового насіння, яким харчуються аратинги. Тому активісти з усіх сил планують оберігати гнізда і папуг від пацюків, котів та інших дрібних хижаків.

Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus