USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.62 39.90
  • PLN 9.75 9.90
Світ вражає: Жінка без пальців стала одним із кращих ювелірів Великобританії. Фото
Англійка Аннет Геббеді є одним з найкращих ювелірів Великобританії. І це не дивлячись на те, що у жінки з народження відсутні пальці рук, пише profguide.ru.

48-річна Аннет Геббеді створює тонкі кільця, сережки та браслети, інкрустовані діамантами, опалами та іншими дорогоцінними каменями в своїй майстерні в місті Фром, Сомерсет.

При цьому ювелір не використовує ніяких спеціальних інструментів і каже, що вона не може собі уявити, як людям з пальцями вдається робити те, що робить вона.

«Я цілком нормальна і не вважаю себе інвалідом, але я в бачу, що людей дуже дивує те, що я можу щось створити. Створення прикрас - дуже тонка робота і люди запитують, як мені вдається створювати їх, не кажучи вже про щоденні теми », - розповідає Аннет.

Геббеді вчилася ювелірній справі зі школи, після закінчення якої вступила до коледжу Хаттон Гарден, де навчалася у кращих ювелірів Лондона. Вона переїхала в Сомерсет 24 роки тому і тепер має репутацію одного з найкращих майстрів Великобританії.

«Кожен вирішує сам, як ставитися до самого себе, і для мене зовсім не критично те, що я народилася без пальців. У мене їх ніколи не було, так що мені довелося навчитися обходитися без них », - каже Аннет.

Ювелір носить шкіряний браслет, до якого зміцнює необхідний інструмент. Також вона використовує лещата для кріплення зразків, з якими працює.

Аннет зізнається, що із задоволенням відповідає на питання допитливих дітей.

«Їм потрібно з дитинства зрозуміти, що це нормально, і що в нашому світі живуть різні люди», - вважає ювелір.


Найдорожчим твором, зі створених Аннет, було кольє з 18-каратного жовтого і білого золота з опал і діамантом, яке вона зробила для себе, щоб відсвяткувати 21-річчя торгівлі. Виріб, за найскромнішими оцінками, коштує близько 40 тисяч доларів.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus