USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97
Світ вражає: Знайшли антидот від отрути однієї з найнебезпечніших істот у світі
Австралійські дослідники з університету Сіднея відкрили протиотруту від укусів кубомедузи, яка вважається однією з найбільш отруйних істот на Землі.

Опік кубомедузи завдає сильний біль і призводить до відмирання тканин, пише Корреспондент.net.

А якщо доза отрути велика, то це призведе до серцевого нападу і смерті за кілька хвилин. Одна особина здатна вбити 60 осіб.

За допомогою методики редагування генів вчені виявили «молекулярну протиотруту», яка блокує симптоми опіку при нанесенні на шкіру протягом 15 хвилин.

Вчені провели аналіз мільйонів клітин людини і виділили в кожній окремі гени, а потім додали отруту медузи і спостерігали, які клітини виживуть.



Фахівці уточнюють, що препарат при нанесенні на шкіру здатний повністю зупинити некроз і придушити біль. Чи зможе він запобігти зупинці серця, поки невідомо.

Також вчені протестували антидот на живих мишах, за їх словами, він є абсолютно безпечним для людини.

Кубомедузи мешкають у водах Австралії і Південно-Східної Азії. Вони швидко плавають і можуть легко змінювати напрямок руху. Довжина щупалець може досягати трьох метрів.

Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus