USD 39.90 40.20
  • USD 39.90 40.20
  • EUR 39.90 40.25
  • PLN 9.90 10.00
Світ вражає: Знайшли рештки древнього вирлоокого краба. Чому цей вид - особливий
Вчені з Єльського університету виявили в Колумбії останки краба Callichimaera perplexa, що жив у середині крейдяного періоду близько 90-95 млн років тому.

Знахідка дозволить змінити уявлення про те, як вчені визначають краба – а, можливо, змусить дослідників переглянути теорію еволюції ракоподібних, пише New Atlas.

Callichimaera perplexa знайшли в Колумбії разом з декількома тисячами інших викопних ракоподібних. Цей краб має нетипову для представників свого виду зовнішність – у нього були великі очі без зіниць і нарости в куточках рота.

У дослідженні наголошується, що краб став першим відомим науці плавучим членистоногим з веслообразними ногами.

«Callichimaera perplexa настільки унікальний і дивний, що його можна вважати новим видом краба. Зазвичай ми думаємо про цих членистоногих як про великих тварин з широкими панцирами, сильними клішнями, маленькими очима на довгих виростах і маленьким хвостом, захованим під тілом. Наша знахідка кидає виклик всім цим уявленням і змушує переглянути наше визначення того, які риси роблять краба крабом», – каже Хавьєрі Луці, провідний автор дослідження.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus