USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Суші та роли: чи є між ними відмінності*

31 Березня 2023 17:10
За останні роки суші та роли стали невіддільною складовою раціону багатьох львів'ян. Смачно, ситно та естетично привабливо – любити такі японські страви справді є за що. Втім, попри популярність суші та ролів, багато людей не розуміють, в чому ж між ними відмінності.

Що таке суші

Так називають традиційну японську страву, яка готується з рису та морепродуктів. Існує дуже багато варіацій суші, в Україні найбільш популярні наступні види:

- нігірі – невеликі грудки рису, прикрашені зверху рибою та васабі;
- гункан – зліплені з норі вручну рулетики з великою кількістю морепродуктів;

- сашимі – спеціально підготовлена риба, яка подається з соусами та приправами;

- роли – сформовані за допомогою бамбукового килимка рулетики з рису, водоростей та морепродуктів.
Якщо вас цікавить доставка суші у Львові, компанія Sushi Master завжди готова прийти на допомогу. Величезне меню, власна кур’єрська служба та безліч акційних пропозицій – це лише деякі з переваг цієї мережі ресторанів.

Основні різновиди ролів

Серед усіх варіацій суші саме роли користуються найбільшою популярністю. Їх також можна поділити на кілька видів:

- Макі. Традиційні японські рулетики. Для їх начинки використовують не більше 1-2 інгредієнтів. Найчастіше беруть рибу, креветки, ікру, авокадо, огірок чи крем-сир.

- Футомакі. Від попереднього різновиду вирізняються збільшеними розмірами. В начинку тут кладуть від 3-4 продуктів.

- Каліфорнія. Перший різновид урамакі (ролів, які загорнуті назовні рисом). Особливість такої страви у яскравому декорі з ікри тобіко та кунжуту.

- Філадельфія. В начинку обов’язково входить крем-сир, що додає страві одночасно ніжності та насиченості. Зверху Філадельфію часто прикрашають морепродуктами, тому такі роли одразу привертають увагу.

- Темпура. Так називають спеціальний пікантний кляр. Роли вмочують у нього, а потім обсмажують у фритюрі. В результаті виникає невелика хрустка скоринка.

- Дракони. Вирізняються яскравими кольорами. Найчастіше основним інгредієнтом є вугор.

- Запечені роли. Готові рулетики розрізають на окремі шматочки та поливають соусами, після чого відправляють у духовку.

Отож, суші – це загальна назва японських страв, тоді як роли – один з підвидів. Така їжа може відрізнятись особливостями приготування, інгредієнтами, формою та ін. Але об’єднує її ні з чим незрівнянний смак. Тому якщо не знаєте, чим перекусити, суші та роли стануть ідеальним вибором у будь-якій ситуації!
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
скептик Показати IP 31 Березня 2023 19:10
найкраща риба то є ковбаса. а найкраща ковбаса - панчоха з грішми

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus