USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Волонтери з Луцька привезли з Німеччини допомогу для АТО

19 Листопада 2014 12:50
Поїздку до Німеччини, аби зібрати допомогу для бійців АТО, здійснили луцькі волонтери у період з 10 по 15 листопада. Ігор Климчук та Данило Гетьман відвідали Бремен, Гамбург, Гановер, Ольденбург, Фісбек, Біліфельд та Лейпциг, у яких волонтери збирають кошти, продукти та інші речі для потреб українських військових. Усього активісти проїхали 3300 кілометрів.

Волонтери кажуть: допомогу українській армії у Німеччині організовують по-різному – від приватних меценатів до збору коштів при церковних общинах. Так, у Ганновері кошти збирають при греко-католицькій церкві святого Володимира – це громада українців Нижньої Саксонії. Дуже активно допомагає отець Роман. У Лейпцигу так само кошти збираються громадою греко-католицької церкві.
У Гамбурзі існує потужна мережа волонтерів, які наразі мають свій склад зберігання речей для учасників АТО. Також волонтери розповіли, що познайомилися з родиною, де чоловік – німець, а дружина – українка і чоловік сам закуповує необхідні для АТО речі й возить їх в Україну. Цікаво, що у Біліфельді і Гамбурзі серед тих, хто підтримує українську армію, є і росіяни.

Зауважимо, поїздка стала можливою завдяки «Фонду Ігоря Палиці – Новий Луцьк». Заступник голови правління благодійного фонду Ірина Констанкевич пояснила, що діяльність фонду у рамках програми допомоги учасникам АТО має системний характер: «Ми почали допомагати українській армії з початку АТО. Засновник благодійного фонду Ігор Петрович Палиця вважає, що необхідно підтримувати наших бійців, тим паче, у складній економічній і політичній ситуації, що склалася у нашій державі. Тому ми запровадили програму підтримки учасників АТО, яка на сьогодні включає в себе кілька реалізованих проектів: це і допомога сім’ям учасників АТО, і компенсація родинам загиблих, і психологічна допомога, і відпочинок бійців та членів їхніх сімей у Буковелі. А попереду – ще багато складної і копіткої роботи, адже перемога за нами, тільки якщо об’єднаємося і мобілізуємо усі сили».

Своєю чергою, волонтер Данило Гетьман розповів: «Про діяльність «Фонду Ігоря Палиці – Новий Луцьк» знаю не з чужих слів. Моя дитина двічі їздила в Буковель. Сам отримував безкоштовно вакцину від фонду. Коли я пробив ногу, то потрібно було зробити щеплення. І мене приємно здивувало, що за вакцину платити не потрібно. «Фонд Ігоря Палиці – новий Луцьк» виділив 20 000 гривень для здійснення поїздки».

Знову ж таки, щодо організації волонтерської допомоги, Гетьман зауважив: «У Гамбурзі є громадянка Росії, її звати Ольга Папела, яка весь свій вільний час віддає на волонтерську працю, допомогу Україні, відшуковує, де можна роздобути щось з військової амуніції. І вона з цим справляється на відмінно. Сказати, що ми багато привезли, я не можу. Проте, навіть краплинка в морі – це є багато. Щонайменше 80 бійців будуть спати в теплі, саме стільки ми привезли спальників, 30 бійців буде взуто, 300 обідів роздано. І це вже тішить. Радує те, як наші люди ставляться до допомоги АТО. Для того, щоб ми поїхали, залучили близько 30 людей, які справді вболівають за Україну – це і працівники благодійного фонду «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк», члени Волинської обласної організації української спілки ветеранів Афганістану, волонтери Гамбурга, Лейпцигу, Ганновера (це Оксана Фреріхс, Катя Вольберг, Лілія та Віталій Дубас, Ольга Папела, Наталя Субер, Ірина Маркевич, Ігор Шварц, громада Українців Нижньої Саксонії та Греко-Католицька церква св.Володимира м.Гановер, пані Оксана – волонтер громади Греко-Католицької церкви в Лейпигу та її родина)».

Частину вантажу, зокрема берці, волонтери передали для бійців Добровольчого Українського Корпусу, які захищають донецький аеропорт і базуються в селі Піски. 40 теплих комбінезонів передадуть танкістам. Продукти та частину спальних мішків, термобілизну, шалики, шапки, рукавиці для подальшого розподілу отримали волонтери Волинської обласної організації української спілки ветеранів Афганістану. Милиці та постільну білизну передадуть у міський госпіталь. Також передали речі для дітей загиблих бійців.

Керівник волонтерської групи Волинь SOS Тетяна Должко подякувала за отриману допомогу для бійців: «Зважаючи на погодні умови та наближення зимової пори, солдати все частіше звертаються до нас з проханням забезпечити їх теплим одягом, просять будь-що аби гріло, необовязково військове - цивільні светри, штани, куртки. Але зрозуміло, що ідеально звісно - забезпечувати бійців зимовою спеціалізовано військовою формою та спорядженням, зимовий військовий комбінезон, спальник, бушлат більш пристосовані для екстремальних воєнних дій, ніж домашня ковдра та светр. Тому така допомога як забезпечення спеціалізованим військовим спорядженням та одягом є дуже важливою. Ми дуже вдячні волонтерам з Німеччини та благодійному фонду за надані тактичні рукавиці, спальники, теплі військові светри та термобілизну для бійців. Давно ми не бачили таких щасливих очей у наших героїв, як учора, коли видали їм ці всі речі».

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 23
Волиняка Показати IP 19 Листопада 2014 13:31
Це все похвально. Дякуємо волонтерам Луцька і Німеччини. + Павлович вчергове піарнувся) як ж без цього... Шкода що тренажерний зал "засрали", невже ніякого приміщення більше не було ?? Шановний Павловиче,подам ідею нового піару: відкрийте тренажерку хоча б для дітей афганців, Палиця ж для них купував тренажери і робив там ремонт, а не для ваших піар-акцій))) Відмазка типу:"йде війна" приймається , але не пояснює вашого ставлення до коштів, вкладенних в вас Палицею і, насамперед, до розвитку спорту на Волині, так як це був єдиний зал на районі.
SVV до Волиняка Показати IP 19 Листопада 2014 14:17
Піарниця ти зас*ана, він багато чого зробив для міста. А що зробила ти?
рвп до SVV Показати IP 28 Листопада 2014 00:11
Для міста? Ніколи не чув. А що він зробив?
Анонім до Волиняка Показати IP 19 Листопада 2014 14:21
похвально? а ще похвально, що хтось рятує хлопців віх холоду, голоду, а хтось сидить і пише коменти. як вже ви набридли, "експерти".
Лучака до Волиняка Показати IP 19 Листопада 2014 14:23
У Павловича, на відміну від деяких псевдо-, горе- і недоволонтерів часу на піар немає. У статті немає навіть його коментаря. А з залом можете потерпіти - зайдіть туди і подивіться, чим зараз треба займатися. Найбільше "тренування" і випробування для українців на сьогодні - це АТО
Волиняці Показати IP 19 Листопада 2014 14:05
Якби кожен громадянин України зробив і робить як Павлович для АТО....війни не було б. По-друге, Волиняка - зроби сам і "піарся". По-третє, це не піар (прочитай словнику значення слова), а ІНФОРМАЦІЯ для людей, що і як отримати допомогу, і для тих, хто її надав. По-четверте, хочеш конструктивно критикувати - не ховайся під псевдо...(що і на це мало духу!!!)
громада Показати IP 19 Листопада 2014 15:02
А Гузь з Лапіним де піаряться? У кріслі депутата ВР?:)))
щезник до громада Показати IP 19 Листопада 2014 15:10
Як ви набридли, громадянки, своїм тролінгом. Бог все бачить. І Палиці воздасть і без ваших нагадувань. Не розумію, навіщо благодійник ще й вас годує. Щезніть.
однокласниця Показати IP 19 Листопада 2014 16:06
цікаво ,а що цей чоловік у синіх джинсах і полосатій кофті там робить ? невже працює на Палицю і помагає військовим .............?
Хм до однокласниця Показати IP 19 Листопада 2014 16:19
Це один з волонтерів, судячи з фото зверху
222 Показати IP 19 Листопада 2014 17:54
а хто дав цим волонтерам євро для поїздки по Бундесдорогам, хто відкривав їм візи, заправляв авто, оплачував проживання у німецьких отелях і хто їм платить зарплату в т.ч. і оренду буса, і як ці всі витрати (якщо це фонд Палиці) можна перевірити ???
Ну до 222 Показати IP 20 Листопада 2014 17:11
То ж написано, що поїздка можлива завдяки фонду. А якщо ти з податкової - то візьми і перевір. В іншому випадку доведеться вірити на слово журналістам
Волиняка Показати IP 19 Листопада 2014 19:34
Шановна лучака, свв,аноніми та інша нечисть. Не треба так "палитись" з одного комп"ютера, могли б і розкидати свої хвалебні оди павловичу в часі, а то всі помістились в 18 хв))) Нічого не маю проти здорового піару, але знаю людей досить багато ( в тому числі й афганців ),які не мають його за нормального чоловіка. Показушник, який часто порушує своє ж слово. Це не лише моя думка. На рахунок псевдо, то я не побачив тут ні одного імені чи прізвища)) Чия б корова мукала, вельмишановні ( взагалі-то не дуже ) працівники організації))))))))))) Зрозуміло, що АТО - передусім, але це не означає, що вся інфраструктура міста повинна стати і дивитись на вашу показуху. Особисто знаю людей, які багато роблять для фронту. Просто і без фотографій в інтернет-ресурсах. Справжні ЛЮДИ.
Олег до Волиняка Показати IP 20 Листопада 2014 01:10
Хочеш займатися спортом - залів у Луцьку достатньо. Очевидно, хочеться біля дому та ще й задарма або за безцінь. Афганці щотижня відправляють вантажі на АТО. Можеш прийти у вівторок чи в середу ввечері і хоча б допомогти справами, бо коштами і молитвами - це, очевидно, не для тебе.
Син афганця до Олег Показати IP 22 Листопада 2014 16:58
Наскільки я знаю, слова "задарма" та "безцінь" за 2 роки існування оновленого залу там і не згадувались. Не брешіть, будь ласка, читачам.
Син афганця до Олег Показати IP 22 Листопада 2014 17:04
А щодо допомоги, думаю краще допомагати АТО деінде, ніж у вас. Вам вже допомагали колись машини переганяти на підставних афганців по пільгам, а потім проблем кучу мали.
Волиняка до Олег Показати IP 22 Листопада 2014 20:53
Давно не займаюсь. Тим більше у вашій організації. З сином афганця погоджусь, задарма у вас ніколи не було й не буде. Меценатство Палиці "законсервували". Віддайте краще обладнання якійсь школі - більше толку буде, жлоби.
Волиняка до Олег Показати IP 22 Листопада 2014 21:06
Олеже, я б допоміг би, ще й соратників привів для такого правильного діла. Не вірю я Павловичу ні на йоту... Коштами допомагав, як було трохи більше. Молитвами? Не сміши мене...Тепер віра тільки в людей, в тих хто на передовій,
Йой до Волиняка Показати IP 20 Листопада 2014 17:10
А звідки ж тоді знаєш про тих людей, якщо про них не пишуть? Правильно, ВН! Побільше б таких матеріалів. Тоді люди краще будуть знати, що можна звернутися у спілку і отримати там допомогу.
Волиняка до Йой Показати IP 22 Листопада 2014 20:46
Чуєш, убогий, маю багато друзів та знайомих))) А ти чуєш про людей тільки по інтернету?)) Співчуваю...
Хах до Волиняка Показати IP 20 Листопада 2014 17:14
Сам ти троль попалився. Що, з "інфраструктури міста"? :)
Волиняка до Хах Показати IP 22 Листопада 2014 20:55
Де логіка, хахушний?.. Ще б орфографії навчився))
Волонтер до одноклас Показати IP 20 Листопада 2014 17:23
Якщо Ви маєте якісь запитання, пропоную зустрітись. Готовий до діалогу.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus