USD 39.40 39.74
  • USD 39.40 39.74
  • EUR 39.50 40.00
  • PLN 9.70 9.86

Місце неподалік Луцька назвали найромантичнішим в Україні.ФОТО.ВІДЕО

19 Серпня 2013 10:11
«Тунель кохання» - саме так назвали дивовижний відрізок залізниці, оточений деревами, у містечку Клевань, що за 53 кілометри від Луцька.

Це місце раптово дістало всеукраїнську та світову популярність та почало притягувати романтиків та закоханих, пишеТСН.

Тунель кохання став популярним зовсім недавно, адже ще кілька років тому практично ніхто про нього нічого не чув. Зараз його по праву називають найбільш романтичним місцем в Україні. Адже навіть побіжний погляд на фотографії з цим природним дивом відкидає найменші сумніви в тому, що це місце заслуговує такої уваги до себе. Це зелений тунель у формі ідеальної за пропорціями арки, створений заростями дерев і кущів, які сплелися між собою.


Навесні і влітку Тунель кохання потопає в зелені. По суті, він є частиною залізниці, щільно засадженої з боків деревами.

Тунель кохання утворився завдяки скритності в часи СРСР. А вийшов цей феноменальний тунель випадково. Річ у тім, що колись, за радянської влади, ця залізна дорога вела до військової бази, і її обсадили деревами для маскування. В останні роки дерева і кущі перестали обрізати, і таким чином утворився природний тунель, довжина якого становить кілька кілометрів. Своїм ідеальним формам тунель зобов'язаний поїзду, який регулярно ходить до місцевого заводу, обламуючи на шляху зростаючі гілки. Цей поїзд часто стає героєм фотосесій фотографів і туристів, оскільки локомотив, що їде по такій красі, справді, є дивним видовищем, і неможливо втриматися, щоб його не сфотографувати.

Туристи із задоволенням фотографують поїзд. В останні роки тунель став місцем справжнього паломництва туристів і закоханих пар, магією своєї краси він приваблює романтиків і молодят. Є повір'я, що тут закохані можуть загадувати будь-яке бажання, і якщо любов справжня, то воно обов'язково здійсниться. Цікаво, що переважна більшість туристів, які побували в Тунелі кохання, залишаються задоволені побаченим. Навіть скептики, які не вірили в те, що в реальному житті тунель виявиться таким же захоплюючим, як на фотографіях, зізнаються, що тунель їх вразив. «Побоювалася, що фотографії в Інтернеті викладені з обробкою в фотошопі. Але включила в маршрут. Виявилося - це реально чудове місце! Замість пари фоток вийшла шикарна фотосесія. Одноколійка ще й діюча. Нам пощастило побачити поїзд. Він буквально на 3 вагони, тягає щось. Після поїзда зрозуміли, як утворилося це диво. Чагарники насаджені дуже близько до колії, гілки виступають всередину. А коли йде поїзд, то він їх обдирає собою. Якби поїзд не ходив, то все заросло б повністю. Тож все банально просто. Але все одно там дуже романтично!» - пише на одному з форумів дівчина під ніком daleonka, яка побувала у Тунелі кохання.

Це місце виглядає напрочуд красиво в усі пори року. Але найбільш ефектно тут на початку осені, коли на деревах ще багато листя, і воно переливається всіма можливими барвами, від зеленого до червоного і жовтого.

Восени Тунель кохання найбільш красивий А взимку, коли дерева вкриті снігом, Тунель кохання набуває вельми загадкового вигляду.



Багато туристів, які побували тут, скаржаться на один неприємний момент, який може зіпсувати романтичну прогулянку. Це комарі, які особливо активно накидаються на людей навесні і в першій половині літа. Тому, щоб не перетворити свою прогулянку одночасно на бенкет для кровососів, краще взяти з собою в поїздку якийсь засіб від комарів.

Останнім часом Тунель кохання став досить відомим не тільки в Україні, але і в світі, тут навіть знімають рекламу популярних брендів.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
фрай Показати IP 19 Серпня 2013 11:17
засраний тунель - найромантичніший?
3D КОМПАС Показати IP 19 Серпня 2013 11:28
Гарне слово неподалік!!! Неподалік Луцька?!!! А ще можна сказати неподалік Києва?!!!(керуючись картою Європи) Або неподалік Грінівіча, беручи вже планетарні масштаби?!!! Папір все витримає.
Sergiyua Показати IP 19 Серпня 2013 11:42
Дійсно чудове місце.
фрай Показати IP 19 Серпня 2013 12:27
Чим чудове це мысце? Лайном по-обидва боки колії, чи комарями?
Любі свині Показати IP 19 Серпня 2013 12:51
Пройдіться на 40-му від "Салюта" до 5-ти поверхівки за адресою: вул. Конякіна , 10а.По лівій стороні по тротуару. Описаний в статті тунель нервово курить в сторонці.ДЯКУЄМО ЖЕКу та міській владі!!!
...чех... Показати IP 20 Серпня 2013 21:55
...для журналюг-писак: неподалік Луцька, в радіусі 53 км. можна знайти і цікавіші місця......(я фігею з цієї писанини)....більше коментувати не в змозі, вибачте...)))))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus