USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Глобальні зміни клімату: які країни зазнали катастрофічних наслідків

30 Липня 2018 07:00
В Національному управлінні океану та атмосфери оприлюднили інформацію про те, що погода за минулий місяць побила 118 історичних рекордів. Від повеней, аномальної спеки і пожеж загинули сотні людей. Витівки природи відчули на собі жителі мало не усіх континентів.

Про це повідомляє 24 канал.

Погода сильно познущалася над жителями Японії.

За останній місяць країна встигла пережити три стихійні явища – масштабні повені, аномальну спеку і тайфун. Велика вода забрала життя понад двох сотень людей. 4 мільйони жителів довелось евакуювати.

За минулі два тижні від аномальної спеки там загинули 80 людей. У понеділок там зафіксували рекордний для країни 41 градус тепла, а 28 липня там вирував тайфун «Джондарі». Вже за кілька годин після через нього постраждало понад два десятки людей, також вісім тисяч осель залишились без світла. До чергового розгулу стихії у Японії готувались заздалегідь. Напередодні там скасували сотні авіарейсів, евакуювали людей і перекрили траси, які він може зачепити.
Наслідки після стихії у Японії

А у США жителі Каліфорнії борються з масштабними лісовими пожежами, що вирують на півночі штату. Від вогню загинуло щонайменше 5 людей, ще майже 40 тисяч – довелося евакуювати. У регіоні вже оголосили надзвичайний стан. Рятувальники також повідомляють про зниклих безвісти, їх точна кількість невідома. Пожежі знищили вже півтисячі будинків, однак, вогонь продовжує поширюватись. Ситуацію погіршує спека і сильні вітри.
Пожежа у Каліфорнії



Майже тиждень палали ліси у Греції і забрали життя щонайменше восьми десятків людей. Через сильний вітер полум'я поширювалось дуже швидко. Десятки будинків згоріли вщент, а кілька днів потому грецьку столицю вкрили зливи. Північні околиці міста затопило, комунальники досі розбирають повалені дерева і вичищають бруд з вулиць. Влада продовжує розслідувати причини наймасштабніших пожеж в історії країни.
Лісові пожежі у Греції



Нетипово високі температури зафіксували і в інших європейських країнах. Тепло було у зазвичай прохолодних Фінляндії, Норвегії, Швеції. Там цього тижня стовпчик термометра показував 32 градуси. Дивне літо і у Великій Британії, адже замість помірної температури і хмарності, там вже другий тиждень тримається спека вище 30-ти градусів.

Експерти ж такі зміни називають закономірними. Говорять, що причиною рекордно високих температур та інших дивацтв природи є глобальні зміни клімату на планеті. І вкотре попереджають, що на кліматичну ситуацію у світі впливає, насамперед, шкідлива діяльність людей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus