USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

«Гуртом ниву зажнемо»: етнофестиваль в урочищі Яновище. Фоторепортаж

16 Липня 2018 13:03
Другий міжрайонний етнофестиваль «Гуртом ниву зажнемо» відбувся 12 липня 2018 року в селі Грабове Старовижівського району (урочище Яновище).

Тут для усіх тих, хто не забуває і шанує народну пісню, звичаї, хто не байдужий до свого коріння, культурної спадщини краю, співали кращі фольклорні гурти, свої вироби демонстрували майстри народних ремесел, відбулися спортивні розваги.

Також на святі пригощали козацьким кулішем та іншими українськими стравами. А ще цього дня присутні

стали свідками відтворення стародавнього обряду зажинок та дійства заквітчування снопа. Окрім цього, до уваги присутніх пропонувались презентації куренів навколишніх населених пунктів.

У кожному курені можна було ознайомитися з витворами мистецтва того чи іншого села, послухати цікаві та дотепні історії, пригоститися різноманітними смаколиками.

Володимир ЗІНЧУК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Грабовець Показати IP 16 Липня 2018 20:22
Сумно, що керівництво Старовижівщини проігнорували захід. Жодного представника влади не було. Відділ культури засидівся у кабінетахі також жодного представника. Таке нехлюйське відношення до своїх людей. Щоб мали допомогти то ще і не приїхали. Ганьба таким керівникам!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus