USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Космічний безпілотник Starliner приземлився в Нью-Мексико

23 Грудня 2019 09:44
Космічний безпілотник Starliner після невдалої місії на МКС благополучно приземлився в штаті Нью-Мексико. Про успішну посадку космічного апарату агентство NASA повідомило в своєму Twitter, передає«Страна».



«Космічний корабель Starliner від Boeing Space благополучно повернувся на Землю і приземлився точно в яблучко. Хоча космічний апарат не досяг своєї наміченої орбіти і не зістикувався з космічною станцією, він виконав безліч тестових завдань для нашої космічної програми», – заявили в NASA.







Нагадаємо, що глава NASA Джим Брайденстайн пояснив невдачу місії тим, що для стикування Starliner з космічною станцією не вистачило пального.

«Приблизно через 30 хвилин після запуску стало зрозуміло, що космічний апарат не досяг певної орбіти і не зможе стикуватися з Міжнародною космічною станцією через нестачу пального», – заявив Джим Брайденстайн.

Він так само відзначив, що комп’ютер Starliner помилився в розрахунках часу, вважаючи, що вже вийшов на орбіту, хоча насправді це було не так. В результаті Starliner спалив більше пального, ніж передбачалося, що не дало йому можливості досягти МКС.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus