USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

«Не маршрутка, а «душогубка», – пасажири рейсу Луцьк-Нововолинськ

26 Лютого 2018 11:00
Поламане крісло, люки заклеєні плівкою, несправні двері – автобус з такими «зручностями» курсує за маршрутом Луцьк-Нововолинськ.

23 лютого волинянка придбала у касі квиток зі вказаним місцем на автобус з Луцька до Нововолинська, заплативши майже 80 гривень. Купуючи квиток, дівчина ще не знала, що змушена буде 2 години їхати у напівлежачому положенні. Спинка крісла виявилась поламана – просто відхилялася назад, не тримаючи основи.

Пасажирка висловила незадоволення водію, мовляв, вона платила за квиток не для того, щоб їхати з такими «комфортом».

Водій відповів - крісло зламали вчора.



На прохання пасажирки якось вирішити ситуацію, бо їхати їй з Луцька до Нововолинська близько 2 годин, відповів: «Я його не ламав». На цьому – все.



Поламана спинка сидіння також створювала незручності пасажирці позаду, якій дорогою довелося тримати спинку в руках, аби вона не відтиснула їй ноги.



Чи має право перевізник відправляти на маршрут автобус в такому технічному стані – питаємо у директора Департаменту інфраструктури та туризму Волинської ОДА Івана Мирки.

З його слів, автобус має бути справним, і за цим повинен слідкувати перш за все поставлений перевізником відповідальний фаховий працівник. І саме він має встановити, чи може виїжджати в рейс авто, чи не може.

«Спинка сидіння поламана, ну а якщо поламалась вже під час руху в рейсі – значить, на цьому сидінні не повинно бути пасажира. А пасажир не повинен нехтувати своїми правами», - наголосив Іван Мирка у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини.

Але на поламаній спинці крісла «приємності» подорожі в маршрутці Луцьк-Новововолинськ не закінчилися.

Людей було повен автобус. Чимало стояли. Щоб вийти пасажиру з кінця маршрутки, доводилося виходити усім, хто стояв попереду. Задні двері, зі слів водія, не працюють.

Щоправда, на автостанції у Володимирі-Волинському чомусь двері таки відчинилися.

«Не маршрутка, а душогубка», - прокоментував чоловік «веселу» поїздку.



Зважаючи на низку зауважень до стану транспортного засобу, виникло логічне питання, як взагалі такий автобус пройшов техогляд і чи пройшов взагалі.

«Без акту техогляду ми до конкурсу не допускаємо. Управління безпеки на транспорті в області згідно зі своїми плановими заходами теж контролює перевізників на дотримання ними відповідних галузевих норм в т.ч. в розрізі технічного стану, який напряму впливає на безпеку пасажирів», - каже Іван Мирка.

З його слів, перед конкурсом всі автобуси оглядаються.

«Цим ми дисциплінуємо як перевізників, так і інші органи влади, що видають їм різні довідки чи документи. Це дає результат. Ви ж бачили. Буває різне: то автобус згорівший подають на конкурс, то сидіння без місця для ніг встановлюють, в техпаспорт впишуть, то вікна без скла. А на папері - ніби щойно з заводу», - додає посадовець.

Щодо того, яка відповідальність діє для перевізника, який нехтує безпекою своїх пасажирів, Іван Мирка каже: Трансбезпека накладає приписи, штрафує.

«Департамент, своєю чергою, розриває договори на перевезення, коли порушуються особливі умови договору. Наприклад, коли не виконуються рейси в межах допустимого відсотку, чи їздять незаявленим в договорі (а значить ми не знаємо чи він пройшов техогляд і т.д.) транспортом. Ми це робимо принципово і отримуємо серйозний спротив від недобросовісних перевізників», - пояснює Іван Мирка.

Окрім дверей, які начебто, згідно з версією водія, не відчиняються, вентиляційні люки були заклеєні плівкою.



«Їхав старший чоловік. Стояв. Дорогою йому стало погано – чоловік впав посеред проходу. Ні люк відчинити, ні двері, щоб свіже повітря було. Чоловік стояв майже в кінці автобусу. На щастя, все обійшлося. А якби що – поки люди вийшли б», - каже волинянка Олена, яка також їхала у маршрутці за рейсом Луцьк-Нововолинськ.

У салоні – жодної інформації про перевізника. Ні хто обслуговує маршрут, ні будь-яких контактних телефонів.

Тим часом, Іван Мирка переконує: наявність в салоні певної інформації про перевізника передбачено правилами перевезень.

«Рідко коли при оглядах я такої інформації не бачу», - додає посадовець.

Просимо у водія номер перевізника – дуже хочеться запитати, чи знає він, в якому стані їздять його транспортні засоби, і чи відомо йому, що він наражає людей на небезпеку.

Водій каже: номеру немає.

«Тобто у вас немає телефону до свого начальника?», - перепитуємо. «Ні, немає», - відповідає керманич.

У квитку вказано, що перевізник Веснянка В.М.

Редакція готова у будь-який момент почути і опублікувати думку перевізника.

Люки заклеєно плівкою
Брудні вікна маршруток уже нікого не дивують
Ось з таким комфортом довелося їхати пасажирам
Такі китиці на панелі автобусу, мабуть, єдина приємність в цій маршрутці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 16
dfcz Показати IP 26 Лютого 2018 11:46
МАРШРУТКА МОВ СОБАЧА БУДКА .ВСІХ ПІДБИРАЄ . І В ДУ?І ВСІХ ПАСАЖИРІВ МАЄ.....
Юрій до dfcz Показати IP 2 Березня 2018 17:05
Маємо те що маємо, корупцірнера Івана Мирку!! який хоче позбавляє одного перевізника а другому маршут продає! Робить йому послугу: В час пік в обідній час коли люди вирішили свої справи, хочуть їхати додому на той момент зробили перерву на годину з Луцька до Нововолинська щоб догодити перевізнику Веснянці В.М. І в людей немає іншого варіанту як сідати в його корчі! І так замучілись сидіти на автостанції.. Чому так? Коли перед тип інтервали руху на маршуті Луцьк-Нововолинськ 10-15-20 хвилин. І ще раз задумайтесь чи нема там корупції??? І зловживань владою! І доки це буде тривати??????????????????
я Показати IP 26 Лютого 2018 11:47
І. Мирка ще ніодного перевізника який не виконує умов договору не наказав. Про що це сівдчить....?
Читач до я Показати IP 26 Лютого 2018 12:38
Про корумпованість. Мирка поводиться дуже непрофесійно.
valik Показати IP 26 Лютого 2018 12:32
та бо перевізникам наплювати на людей,куплять брухт чим подешевший в Європі і давай людей в ньому ще 10 років возити...ті маршрутки жодним нормам не відповідають,в салоні холодно,вікна в плісняві...сидіння порвані і зламані,колодки з тормозами пищать,розбиті або тріснуті лобові вікна...просрочені вогнегасники і аптечка..і ще куча всього...а квиток скоро коштуватиме 100 грв...а комфорт на рівні 1995 року...але ціна квитка 2018 року...справедливості немає...це всього навсього бізнес...
Катя Показати IP 26 Лютого 2018 12:56
Жахливі умови перевезення!! Та й до того ще нахабне і хамське відношення водіїв. Для довідки: перевізник ФОП Яцишин М.М...((((
Читач Показати IP 26 Лютого 2018 13:15
Низький рівень надання послуг це ознака тіньової економіки.
ліна Показати IP 26 Лютого 2018 13:28
Перевізник Мандзюк їздить не згідно маршруту.
Богдан Показати IP 26 Лютого 2018 14:03
По роботі доводится досить часто їздити до Нововолинська. Цей автобус в такому стані ще з січня 2018 року точно, після 1 поїздки взяв за правило - краще втрати 20 хв і почекати наступного чим їхати в таких умовах.
Ага Показати IP 26 Лютого 2018 14:05
Яка ціна така і якість послуг. Чи може хтось хоче за 70 гр -новий автобус з кондиціонером. Як платимо- так і їдемо.
Анонім до Ага Показати IP 26 Лютого 2018 15:30
Дякуючи таким як ви і живемо в га?ні. Не можеш надати нормальний сервіс, не лізь в цей бізнес, спочатку нормальні автобуси а потім гроші. Ти ж не платиж чоловіче за хліб , заводу який ще не збудований. Тебе менше всього цікавить збудований він чи ні, хлібчик хочеться їсти свіжий і запашний. Так само і з іншими послугами. Спочатку послуга і сервіс а потім гідна ціна. Скільки раз піднімалась ціна, а скільки було зроблено. Це що треба ціну в десятеро підняти, щоб ви зробили елементарну річ пілняли свою *опу і пелюку і вікна протерли. Для цього тобі ціну підняти треба. Не можеш надати, не лізь і не ний і не розказуй. Якщо людина є бид.ом, то ціна цього не виправить ніколи
Олена Показати IP 28 Лютого 2018 15:43
Я їхала цим же автобусом 27 лютого. В салоні холод, що аж зуби зводило. Водій автобус не прогрівав. Назад поверталась старим "Еталоном", було досить тепло
САС до Олена Показати IP 28 Квітня 2019 10:50
Який рейс був на старенькому Еталоні?
Норма Показати IP 1 Березня 2018 14:47
От як люди плоско думають. А давайте не будемо ділити перевізників спочатку а подивимось на державу. Перевізник заключає договір де він зобов`язаний всіх «ніщих і бідних» возити по пільгах. А держава ж пільги не повертає. З тих 100% посвідчень напевне 80% підроблених і куплених так як все в державі. В нас ж люди як звикли маю хронічний насмарк треба групу. Бо ж то як хліб в магазині просто купити. Так і тут, якщо я можу на халяву їздити то чого ж не зробити посвідчення. От я студент і часто їзджу маршрутками, от продані хай там 15 квитків і 10-12 з них то пільги( велика сім’я, тато був в АТО( за це так я тут згідна) а ще частина то пенсія яка їздить зад в перед бо дешево і халява! То ж не з пенсії плачу за квиток а так звана держ допома ПІЛЬГА. Ага, тільки то перевізник платить. Купив машину поставив на маршрут, скажіть то перевізник клеє жуйки до сидінь? То перевізник заходить з гноївкою в салон? То перевізник гадить в салоні? Ні то люди наші СВИНІ. Кажете перевізники зажерлися. А самі все нищите і обсираєте. Не подобається даний перевізник сідайте на своє авто, або на Укр залізницю. З зариганими туалетами і вагонами. Вот ваш рівень.
ТІНА Показати IP 1 Березня 2018 22:25
Шановні громадяни. Я звичайно згідна що не шикарний комфорт але..... По перше до чого тут шофер і взагалі людина яка займається цим бізнесом, такі розумні?? Будь ласка купляйте автобуси і відкривайте свій VIP перевізник. Завжди дивували такі люди які придбали собі телефон з камерою і ходять все фотографують, точніше всякі небилиці. Хочете комфорту???? Та будь ласка, купіть собі автомобіль або замовте таксі і щасливої дороги. Дякуйте Богу за те що взагалі не ідете пішком а їдете, раніше кіньми їздили і були задоволені. А вам все не так. Я впевнена що те крісло було зламане якоюсь "людиною" , чи може ви думаєте що це шофер сам зламав? От наші Українці ніколи не зміняться, самі ж зламають а на другий день будуть звинувачувати всесвіт що все поломане. Наша влада якби думала про народ то були б у нас і автобуси шикарні і дороги мелодійні, а так добре що хоч таке є. Тому мовчіть, бо на другий раз кіньми до луцька поїдете
Телефон з камерою до ТІНА Показати IP 12 Березня 2018 11:12
завжди дивувала логіка таких людей - "дякуйте, що взагалі їдете". Шикарно. Люди платять гроші і мають знати свої права. Питання навіть не в поламаному кріслі, а в перевізнику - який хоче мудріший всіх бути. Подав на конкурс зламка і тішиться, що косить бабло (чому косить, бо ліміту на кількість пасажирів його водій теж не відчуває - набиває поки дихають. Знаю, всім треба їхати - але це до першого, не доведи Боже, летального випадку. А що було б якби така маршрутка попала в ДТП? Якби ви розумники заговорили тоді?) "По перше до чого тут шофер і взагалі людина яка займається цим бізнесом, такі розумні??" - ТАК, водій, це людина, який відповідає першою чергою за стан автобуса. Чому? Бо він отримує за це гроші. Бо він мав повідомити перевізника, що зламане крісло і не вийти на маршрут. Але йому - пох.... було і є досі. "Завжди дивували такі люди які придбали собі телефон з камерою і ходять все фотографують, точніше всякі небилиці" - такі люди, розкажу вам по секрету, звуться журналісти або просто люди, яким небайдуже. Бо такі як ви, я так розумію, не ходять і не фотографують і захищаються тих, кому теж все пох... "Тому мовчіть, бо на другий раз кіньми до луцька поїдете" - у мого дідуся фіра була в кращому стані, ніж ця маршрутка. Тому краще кіньми - ніж оця біда на колесах. Передавайте привіт перевізнику. Ви так його захищаєте - певно добре знаєте)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus