USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Святкування останнього дзвоника-2019 у школах Луцька: час і дата

22 Травня 2019 11:18
В управлінні освіти Луцької міської ради назвали час та дату святкування останнього дзвоника в школах обласного центру.

Про це сьогодні, 22 травня, Інформаційному агентству Волинські Новини повідомила завідувач канцелярією управління освіти Луцької міської ради Світлана Власюк.

З її слів, уже готовий проект розпорядження, згідно із яким свято останнього дзвоника у школах Луцька відзначатимуть у суботу, 25 травня о 9:30.

«Проект розпорядження вже готовий, за станом на 10:00 він перебуває на підписі в міській раді. Згідно із цим проектом розпорядження в усіх школах Луцька останній дзвоник відбудеться 25 травня о 9:30», – зазначила секретар канцелярії.

Нагадаємо, майже в усіх містах України останній дзвоник-2019 святкуватимуть у п’ятницю, 24 травня. Традиційно, звичний день останнього дзвоника – остання п’ятниця травня. Натомість, цього року у більшості регіонах держави літні канікули для початкової ланки розпочалися 20-21 травня, а для середньої – 23-24 травня.

Відповідно, у 2019 році луцькі школярі навчатимуться на декілька днів довше.

Проте, згідно із чинним законодавством, остаточне рішення про дату початку канікул приймає безпосередньо заклад освіти. Головна вимога – канікули повинні тривати 30 днів впродовж року загалом. Також школи самостійно визначають дату проведення випускного, який, як правило, відбувається з 24 травня по 24 червня, у відповідності до графіку проведення ЗНО.

Варто зазначити, що у 2019 році новий навчальний рік розпочнеться 2 вересня, оскільки 1 вересня припадає на вихідний.

Натомість, начальник управління освіти, науки та молоді Волинської ОДА Людмила Плахотна у коментарі ІА Волинські Новини розповіла, що згідно із законом «Про освіту», рішення час та дату проведення останнього дзвоника приймає безпосередньо дирекція навчального закладу.

«Тобто, згідно із законом, у нас сьогодні автономія у різних питаннях, і в тому числі у питаннях організації навчально-виховного процесу. Тому орієнтовно навчальний рік закінчується 24 травня. Все залежить від того, якими були канікули зимові, весняні, чи був карантин. Є вимога про обов’язкову кількість відчитаних календарних годин на рік. Відповідно, майже в усіх школах Волині не було карантинів, тому закінчуємо 24 або 25 травня. Як уже дирекція вирішить, так і буде», – зазначила посадовиця.

З її слів, за тим же принцип «автономності» дирекція навчальних закладів приймає рішення й про ту чи іншу форму для учнів на свято.

«Ви знаєте, що обов’язкової форми одягу для школярів, як такої не існує. Також більшість освітніх закладів відмовились від традиційної лінійки. Ми знаємо, що у деяких школах області останній навчальний день в році святкуватимуть взагалі на природі, інші планують цікаві квести, хтось ще – традиційну лінійку. А у державні установи, таких як Волинський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою, Волинський обласний ліцей-інтернат взагалі не відзначатимуть свято останнього дзвоника, а об’єднають його з випускним та врученням атестатів», – резюмувала Людмила Плахотна.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus