USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Міжнародний бізнес-форум стартував у Луцьку

21 Вересня 2018 11:08
Представники влади, місцеві товаровиробники та низка інвесторів з різних країн світу зібралися на бізнес-форумі «Волинь-Інвест».

Про це йшлося під час Міжнародного інвестиційного бізнес-форуму «Волинь-Інвест 2018» 21 вересня.

Учасників заходу вітали представники обласної та міської влади. Голова Волинської ОДА Олександр Савченко нагадав, що форум відбувається на території княжої Волині, де у 1429 році відбувся знаменитий з’їзд монархів, тобто, це було прообразом майбутніх ЄС та НАТО.
Голова ОДА розповів про низку успішних підприємств, заснованих на Волині та відомих закордоном, серед яких «Модерн-Експо», «Торчин» тощо. Олександр Савченко запевнив, що обласна влада бореться за покращення умов ведення бізнесу та намагається усунути будь-яке перешкоджання бізнесу чи конфлікти. Також він поінформував, що нещодавно підписали меморандум щодо введення в Україну 100 мільйонів євро міжнародним консорціумом «Кроноспан». Високопосадовець відзначив, що відомі агровиробники області працюють з залученням іноземних кредитів і це правильно, а у сфері будівництва Луцьк є перлиною, що конкурує зі Львовом.
Виконувач повноважень Луцького міського голови Григорій Пустовіт зазначив, що сьогодні порушують тему розвитку міста та Волині, тому що кожна громада має перспективу лише тоді, коли думає про майбутнє. Важливо, щоб Волинь розвивалася у правильному напрямку, що дозволяє розвивати її потенціал і впевнено дивитися у завтрашній день. Він відзначив, що Волинь є посередником між Європою та іншими областями України.

У Луцьку нині працюють у напрямку розвитку інфраструктури, модернізації тепломереж, термомодернізації будинків. Так, у найближчі три роки на ці потреби вкладуть понад 30 мільйонів євро. Це говорить про те, що фінансові установи, що працюють в Україні, вкладають кошти у місто. Він закликав учасників форуму спільно працювати на майбутнє Луцька та України та досягати результату.
Перший заступник голови облради Олександр Пирожик зауважив, що «сто лісів, сто озер та сто доріг» - це фундамент інвестиційної привабливості Волині. Так, не кожен край може похвалитися тим, що має 33 озера, як його рідна Турійщина, а 24 озера разом з перлиною – Світязем має маленький Шацький район.

Також Волинь традиційно є найбільш залісненим регіоном країни, втім, в області досі мало працюють у сфері переробки деревини, тож для цього потрібні інвестиції. Волинь експортує дари лісів, а мала б експортувати готову оброблену продукцію, отримуючи тверду валюту. Переробка означає нові робочі місця, виправлення ситуації, коли багато волинян виїздять на заробітки, працюючи на економіку сусідньої Польщі.
Голова державної регуляторної служби Ксенія Ляпіна розповіла, що під час опитувань підприємців та іноземних інвесторів всі нарікають на поганий та неефективний стан захисту прав власності в країні. Це сигнал для влади, щоб працювати в сфері захисту прав власності, від судів до місцевих рад. Зараз триває реформа системи нагляду і контролю, хочуть, щоб бути законослухняним та легальним було вигідніше, ніж працювати у тіні. Зараз, на жаль, це не так.

Ксенія Ляпіна повідомила, що вчора був опублікований рейтинг відкритості держав, у якому Україна посіла 17-те місце за темпами відкриття інформації, що належить державі. Наразі відкриті понад сотня реєстрів. Вона закликала Луцьку міськраду розпочати процес покращення рейтингу відкритості, опублікувавши на веб-сайті усі чинні регуляції відносно бізнесу. Наразі такий процес розпочали у Вінниці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Степан (Крымчанин) Показати IP 21 Вересня 2018 14:21
Статус форуму "міжнародний". Отже цікаво скільки країн брали участь? Скільки і звідки представники бізнес кіл? Який результат-скільки інвест намірів було заключено? Поки що по тексту склалося враження що захід відбувся тільки як чергова акція для виступу різного роду чиновників. Те що вони говорять всі вже давно вивчили.
21 до Степан (Крымчанин) Показати IP 21 Вересня 2018 15:44
мають там бути представники, не спіши. рано поки об"ирати
Носатий дядько Показати IP 21 Вересня 2018 16:19
"територія княжої Волині", мля. 1429 рік, мля. Чуваки! - На вулиці 2018 рік! Кому з бізнесменів нахр потрібна ваша "княжа Волинь" і 1429 рік. Розкажіть ще, що на території сучасної України було винайдено колесо.
Безносий дядько Показати IP 21 Вересня 2018 20:08
Найгірше виступив так званий губернатор. В його "доповіді", яка нагадала мені радянський партійно-господарський актив 70-х років, прозвучало те, що вже сказане 1000 разів, пережоване і виплюнуте. Забрав в людей дорогоцінний час. Врешті, це не бізнес-форум, а хизування чиновників. які придушують і обдирають бізнес, як липку. Це зїзд остапів бендерів в дорогих костюмах і краватках.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus