USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Мінцифри пояснили, коли і як українці зможуть отримати COVID-сертифікат в «Дії»

20 Серпня 2021 13:46
Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров на брифінгу в п’ятницю, 20 серпня, розповів, як отримати COVID-сертифікат через портал «Дія».

Про це повідомляє Корреспондент.net.

Для початку потрібно встановити сам додаток. Потім перейти в розділ «Послуги».

Далі потрібно відправити запит до реєстру, щоб сформувати сертифікат. Тому що це медична інформація, і вона не буде відображена, якщо не зробити запит та електронний підпис.

«Не потрібно з електронним підписом ходити в держоргани. Ви можете згенерувати підпис у «Дії». Для цього потрібно тільки ваше обличчя. І виконати кілька дій. Біометрія вашого обличчя порівнюється з біометрією в реєстрі. Це займає кілька секунд і ви отримуєте підпис», – розповів Федоров.

При цьому в самому додатку поки йдеться, що послуга COVID-сертифікат перебуває у стадії розробки. Федоров пояснив, що інформація в додатку поки оновлюється і процес генерування документів може зайняти деякий час.

«Є певні технічні речі... Додаток оновлюється, і це може зайняти кілька годин або кілька днів... Це залежить від Google, Apple... Ще потрібно кілька днів, щоб додаток оновився», – сказав він.

Крім того, міністр повідомив, що для українців будуть доступні два COVID-сертифікати – міжнародний і внутрішній.

«Ми хочемо бути першими у всьому, і тому у нас генерується не один ковідний сертифікат, а два. Один для того, щоб подорожувати за межі нашої країни, в Європейський Союз, а інший сертифікат внутрішній», – зазначив він.

Федоров пояснив, що в міжнародному сертифікаті більше медичної інформації. «Там немає фото. Такі стандарти технічної документації ЄС», – зазначив він.

А у внутрішньому сертифікаті менше медичної інформації та є фото. Як і інші документи, можна перевіряти через QR-код, без спеціального обладнання.

Міністр додав, що внутрішній сертифікат розроблений на випадок посилення карантину.

«Якщо з’явиться ситуація, де потрібен буде всередині країни, не потрібно буде показувати паспорт або інший документ громадянина України. Тому що у внутрішньому сертифікаті буде фото», – пояснив Федоров.

Нагадаємо, напередодні в ЄС схвалили український COVID-сертифікат, починаючи з 20 серпня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
скептик Показати IP 20 Серпня 2021 15:52
тобто якщо зробиш ПЛР-тест, то сертифікат одержиш через тиждень, коли він буде вже недійсний

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus