USD 38.80 39.15
  • USD 38.80 39.15
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

У нас багата історія і наші музеї мають що показати, – депутат Волиньради

23 Травня 2019 18:38
Чи можуть музеї себе утримувати і що потрібно для того, аби ці установи заробляли більше, в ефірі телеканалу «Аверс» розповіла Любов Ліпич, депутат Волинської обласної ради від УКРОПу, голова постійної комісії з питань освіти, науки, інформаційного простору, культури та мови, національного та духовного розвитку, сім’ї, спорту та туризму.

«У нас – чудова історія, предки залишили нам вагомий спадок. Тому наші музеї мають що показувати, а саме - наскільки були працьовитими та талановитими наші предки. І проводячи різні акції, приміром, до Дня музею, потрібно все це пропагувати та рекламувати. Бо лише в тому випадку туди йтимуть відвідувачі, а коли ми це робитимемо лише у вузькому колі, то результату не буде», - наголосила укропівка.

Депутатка зазначає, що музеї самі повинні дбати про свій імідж та заробіток коштів.

«Потрібно активно застосовувати у роботі інноваційні методи показу експонатів. Я бувала в багатьох музеях світу, зокрема у США. І хочу відзначити, що там окрім експозицій є відеоогляди – своєрідні екскурси у минуле, завдяки яким відвідувачі можуть побачити, що було зроблено за той чи інший період. А також біля експонатів, на які варто звернути особливу увагу, можна переглянути мікрофільми», - каже Любов Ліпич.

Крім того, депутата зазначає, що в музеях Польщі останнім часом дуже поширені квести, під час яких школярі, студенти чи дорослі можуть отримати додаткову інформацію про експонати.

«Людина, яка прийшла до музею і їй там було цікаво, завтра ще прийде туди зі своїми друзями. Згодом з дітьми та онуками. Таким чином зростатиме кількість любителів музеїв, а також поповнюватиметься казна цієї установи. Я вважаю, що на самозабезпеченні музеї точно не можуть бути. Фінансування зі сторони держави є обов’язковим, однак і самі музеї мають подбати про збільшення надходжень», - зазначила Любов Ліпич.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus