USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

У Сингапурі народився хлопчик з антитілами до коронавірусу, – ЗМІ

29 Листопада 2020 13:51
Мешканка Сингапуру, яка перехворіла на COVID-19 під час вагітності ще в березні, народила дитину з антитілами до коронавірусу.

Про це пише місцеве видання Straits Times, передає ТСН.

31-річна Селін Нг-Чан є однією з небагатьох жінок у Сингапурі, які інфікувались коронавірусом під час вагітності і вже встигли народити.

«Це дуже цікаво. Його педіатр сказав, що мої антитіла до коронавірусу зникли, але в Олдріна (немовляти, – ред.) є антитіла до COVID-19. Мій лікар підозрює, що я передала йому свої антитіла до COVID-19 під час вагітності», – розповіла вона.

Жінка разом зі своєю мамою та дочкою підхопила коронавірус на початку виникнення пандемії у березні 2020 року, повернувшись із сімейного відпочинку в Європі. Її чоловік та батько, які також були в поїздці, уникнули зараження.

Пані Нг-Чан поставили діагноз COVID-19, коли вона була на 10-му тижні вагітності. Жінка мала легку форму коронавірусу, і вже через два з половиною тижні її виписали з лікарні.

7 листопада Селін Нг-Чан народила свою другу дитину. Лікарі Національної університетської лікарні (NUH) виявили у хлопчика антитіла до коронавірусу. Припускається, що хлопчик може мати імунітет до COVID-19.

Водночас Всесвітня організація охорони здоров’я заявляла, що наразі невідомо, чи може вагітна жінка з COVID-19 передавати вірус своєму плоду або дитині під час вагітності чи пологів.

У жовтні 2020 року науковці з медичного центру Ірвінга Колумбійського університету та Нью-Йоркської пресвітеріанської лікарні дослідили, що передавання нового коронавірусу від матері до новонародженої дитини рідкісне. А китайські лікарі у своєму дослідженні, опублікованому в журналі Emerging Infectious Diseases, повідомляли про виявлення та зменшення з часом антитіл COVID-19 у немовлят, народжених від жінок із коронавірусною хворобою

Видання зазначає, що, можливо, це не перший подібний випадок у Сингапурі. Так, в квітні 2020 року народилася дитина у іншої мешканки Наташі Лінг, яка заразилася коронавірусом на 36-му тижні вагітності. Саме це немовля могло стати першим новонародженим в Сингапурі з антитілами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus