USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

«Волиньторф» хочуть приватизувати: маневичани – проти

21 Червня 2018 14:26
Депутати Маневицької районної ради звернулися з проханням до Верховної Ради, Кабінету Міністрів України, народних депутатів від Волинської області виключити ДП «Волиньторф» з переліку підприємств, що підлягають приватизації.

Таке рішенні депутати райради прийняли 20 червня під час тридцять другої позачергової сесії, на розгляд якої буде внесено питання “Про Звернення депутатів Маневицької районної ради Волинської області до Верховної Ради України, Спеціальної контрольної комісії Верховної Ради України з питань приватизації, Кабінету Міністрів України, Міністерства енергетики і вугільної промисловості України, Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, народних депутатів України від Волинської області щодо розгляду питання приватизації ДП “Волиньторф”.

Як повідомляє видання «Маневичі», до державного підприємства «Волиньторф» надійшов лист від Першого заступника Голови спеціальної контрольної комісії з питань приватизації Верховної Ради України, в якому повідомлялося, що 21 червня 2018 року відбудеться засідання Спеціальної контрольної комісії з питань приватизації, на якому обговорюватиметься стан підготовки до приватизації державних торфовидобувних підприємств (Волиньторф та Рівнеторф).

Саме з цього приводу і скликали позачерову сесію райради, на якій депутати прийняли вищезазначене рішення:

«Ми, депутати Маневицької районної ради, звертаємося до Вас – виключити ДП «Волиньторф» з переліку підприємств, що підлягають приватизації та негайно вирішити законодавчі проблеми торфовидобувної галузі та до врегулювання проблем торфовидобувної галузі на державному рівні не розглядати питання приватизації ДП «Волиньторф».

Рішення Маневицької районної ради було направлене у відповідні установи та народним депутатам України від Волинської області (із рішенням та текстом звернення безпосередньо можна ознайомитися на офіційному сайті Маневицької районної ради).

У коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини директор ДП «Волиньторф» Іван Киричик розповів, що сьогодні в нього робочий візит у Верховну Раду, де на профільній комісії розглядатимуть питання приватизації.

«Сьогодні волинське і рівненське підприємства – єдині, які є прибутковими в торф’яній галузі. Намагатимуся переконати комісію в тому, що приватизація зараз не на часі, адже досі не врегульовані законодавчі акти щодо виділення нових площ під розробку», – зазначив директор та додав, що саме профільна комісія прийматиме рішення про те, чи рекомендувати Кабміну включати об’єкти в список на приватизацію.

Зауважимо, «Волиньторф» забезпечує торфопаливом не лише Волинську область, а й чимало інших. Розуміючи енергетичну ефективність, до підприємства частенько їдуть інвестори навіть з Одеси, а продавати їм нічого. Вже декілька років «Волиньторф» працює ніби на пороховій бочці, адже запас земель з родовищами торфу вичерпується. Працівники нарікали, що скоро «Волиньторф» може зупинитися через те, що свого часу колишній голова Волинської ОДА Володимир Гунчик саботував накази про виділення нових земель для видобутку торфу, посилаючись на те, що підприємство у списку тих, які готують під приватизацію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus