USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

ЄС виділив 12 млн євро на грантові програми в Україні

17 Жовтня 2019 19:59
Євросоюз виділив 12,2 мільйона євро на реалізацію проекту House of Europe, в рамках якого українці зможуть відправитися на участь у 20 грантових програмах. Про це розповів керівник проекту House of Europe Крістіан Димер під час презентації програми в четвер, 17 жовтня, повідомляє Укрінформ.

«House of Europe вчора запустив сайт, на якому розміщена інформація про можливості, які надає наша програма і не тільки вона, ми постійно розширюємо нашу базу з такою інформацією. Також у нас буде окреме представництво, в яке можна буде прийти і дізнатися, як можна реалізувати ту чи іншу ідею. Ми працюємо з програмами в шести секторах: культура і креативна економіка, освіта, ЗМІ, соціальне підприємництво, медицина і робота з молоддю. На це у нас є бюджет в розмірі 12,2 мільйона євро, які нам були надані представництвом Європейського Союзу в Україні», – заявив Димер.

Він додав, що програма охоплює стажування, навчальні поїздки, участь у симпозіумах, які необхідні для реалізації ідей чи проектів у даних галузях. За його словами, в рамках проекту Україну також відвідуватимуть європейські художники для обміну досвідом та кращого розуміння нашої країни.

Димер розповів, що 16 жовтня вже були запущені перші 11 конкурсів на отримання грантів і участь у міжнародних програмах, на які українці вже можуть подавати заявки.

Друга «хвиля» конкурсів почнеться вже в січні 2020 року. Всього планується, що нові конкурси будуть починатися кожні 6 місяців протягом трьох наступних років.

Реалізацію програми очолює Goethe-Institut в Україні, а консорціумами партнерами проекту також виступають Британська Рада, Французький інститут та Чеський центр.

Глава House of Europe зазначив, що цей проект спрямований не тільки на Київ, а й на регіони.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus