USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

10 років потому: у Росії пояснили, чому розпочали війну з Грузією

7 Серпня 2018 17:30
Москва заявляє, що 10 років тому на Південному Кавказі російську військову операцію розпочали з метою «припинити агресію Грузії».

«Російська військова операція мала єдину мету – припинити агресію Грузії і запобігти можливості повторних нападів. Її організація та проведення були строго пропорційні загрозі з боку Грузії», – йдеться у заяві МЗС Росії, пише Радіо Свобода.

Російська сторона стверджує, що зусилля Москви спрямовані на «відновлення діалогу».

«Зусилля Росії на Південному Кавказі всі ці роки спрямовані на відновлення діалогу і повноцінного переговорного процесу між Грузією, з одного боку, і Абхазією і Південною Осетією, з іншого. Першим кроком в правильному напрямку могло б стати підписання угод про взаємне незастосування сили. Розраховуємо, що здоровий глузд все-таки візьме гору», – йдеться у заяві МЗС Росії.

У 10 річницю конфлікту між Росією та Грузією Високий представник ЄС із зовнішньої та безпекової політики Федеріка Моґеріні​ заявила, що російська військова присутність у Абхазії та Південній Осетії є продовженням порушень Росією міжнародного права та зобов’язань, які вона взяла на себе, підписавши 12 серпня 2008 року угоду за посередництва ЄС.

Десять років тому, в серпні 2008 року, почалася війна між Росією і Грузією в сепаратистських районах Абхазії і Південної Осетії. Провину за початок воєнних дій кожна зі сторін перекладає на противника. П'ятиденна війна забрала сотні життів і позбавила даху тисячі людей, донині обидві території перебувають в стані замороженого конфлікту.

Цю війну назвали першою європейською війною 21-го століття.

Після війни у 2008 році Росія визнала «незалежність» сепаратистських регіонів Грузії Абхазії і Південної Осетії. В обох регіонах є російські війська та бази. Крім Росії, рішення Сухумі й Цхінвалі про незалежність визнали також Нікарагуа, Венесуела і Науру. Тбілісі й країни Заходу вважають ці території окупованими регіонами Грузії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Степан (Крымчанин) Показати IP 7 Серпня 2018 17:54
12-ті річний цикл. Що буде в Україні за два роки?
Ой до Степан (Крымчанин) Показати IP 7 Серпня 2018 18:10
А хіба через два роки буде 10 чи12 річниця москалів?до чого це написано?
Ой до Степан (Крымчанин) Показати IP 7 Серпня 2018 18:10
Нападу москалів..
Нагадайте Показати IP 7 Серпня 2018 20:00
також, хто тоді хіхікав на слова пуйла і з ким тепер по Варшавах зустрічається. Нагадаєте, чи ні роботодавець не дасть?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus