USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

11 регіонів України, у тому числі й Волинь, не можуть послабити карантин

28 Червня 2020 13:09
Станом на 28 червня 11 регіонів України та Київ не відповідають необхідним критеріям для послаблення карантинних заходів.

Про це свідчать дані Міністерства охорони здоров’я, передає Новое время.

Згідно з даними МОЗ, не готові до послаблення карантину м. Київ, Волинська, Донецька, Закарпатська, Київська, Луганська, Львівська, Миколаївська, Одеська, Рівненська, Хмельницька та Чернігівська області.

Дані щодо визначених критеріїв з АР Крим та м. Севастополь відсутні.

З 1 червня Україна перейшла на третій етап пом’якшення карантину: відкрилися спортзали, басейни, а також відновилися міжобласні та залізничні перевезення.

З 5 червня Кабмін дозволив повноцінну роботу кафе та ресторанів в рамках ослаблення карантину.

З 10 червня з певними обмеженнями дозволено працювати базам відпочинку, готелям і установам культури. Також відкриваються пункти пропуску на Донбасі, вони будуть працювати в обмеженому режимі.

З 15 червня Україна відновила міжнародне авіасполучення і відкрила пункти пропуску в усіх аеропортах.

Кількість виявлених випадків коронавірусу за добу знижується другий день поспіль. У суботу було їх зафіксовано 948.

Всього за весь час пандемії в Україні захворіло 42 982 особи, летальних випадків — 1129, одужало 18 934 людини.

Через зростання захворюваності протягом останнього тижня уряд продовжив карантин до 31 липня з пом’якшенням з 22 травня. Водночас карантин буде адаптивним.

Це означає, що скасовувати певні обмеження будуть тільки в тих регіонах, де це дозволяє робити епідемічна ситуація. В окремих регіонах карантин можуть посилити.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
дідо Показати IP 28 Червня 2020 15:30
Запитуємо у лікарки, чому збільшилася кількість хворих? "Тому, що люди не чемні. Люди безвідповідальні і поводяться свавільно. Люди егоїстичні, вони не виконують рекомендацій, не дотримуються дистанції, не одягають масок, не миють руки, згромаджуються купками, влаштовують забави. І все це, фактично, не контролюється і не карається", - відповідає лікарка.
Саша до дідо Показати IP 28 Червня 2020 19:22
А що робити з тими, хто не вiрить у корону? Таких може четвертина а то й третина населення. Полiцiя як видно не може таке контролювати, не з їх вини, просто це неможливо. Я ходжу в масцi, в маршрутцi кожен день раз за поїздку хтось поручь сiдає без маски. Що мені робити? Звiльнятися й шукати роботу де не треба їздити? Але в магазинi все те саме, кожен другий або третiй без маски i нiчного з ними не поробиш.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus