USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

11 років за ґратами проведе зрадник, який зливав позиції ЗСУ й адреси бомбосховищ

28 Грудня 2022 18:04
Служба безпеки України продовжує системно притягувати до відповідальності учасників терористичних організацій «ЛДНР», які воювали проти України.

У результаті слідчо-оперативної роботи зібрано беззаперечні докази вини ще одного поплічника агресора, повідомляють в СБУ.

Ним виявився інформатор бойовиків незаконних збройних формувань, які входять до складу південного військового округу рф.

Після початку повномасштабного вторгнення він збирав інформацію про місця дислокації та переміщення підрозділів Сил оборони у прифронтових районах Донеччини.

Насамперед зловмисник намагався виявити бойові позиції та фортифікаційні споруди ЗСУ в районі Краматорська.

Читати ще: СБУ викрила понад тисячу ворожих інтернет-агітаторів, які поширювали фейки про війну в Україні

Співробітники Служби безпеки затримали ворожого поплічника під час контрдиверсійних заходів на території регіону в березні цього року. За матеріалами СБУ суд призначив йому покарання у вигляді 11 років позбавлення волі.

Встановлено, що злочинцем є місцевий житель, який добровільно пішов на співпрацю з ворогом. Для отримання військової інформації на чоловіка вийшла його однокласниця, яка входить до складу одного з терористичних угруповань «ДНР» і перебуває на тимчасово окупованій території сходу України.

Читати ще: Ексглава СБУ Якименко очолив «спецслужбу» окупантів на Херсонщині

Саме їй агент передавав закриті відомості щодо розташування бомбосховищ, протитанкових й інших загороджувальних споруд у Краматорську. Про отриману інформацію вона звітувала ватажкам бойовиків і командуванню російських загарбників. Отримані розвіддані окупанти планували використати для підготовки і проведення ракетних ударів по Краматорську.
Під час обшуку у зловмисника виявлено мобільні телефони із доказами листування з ворогом через месенджери.

Читати ще: СБУ затримала двох агентів рф, які наводили російські ракети на школи у Слов’янську

На підставі зібраних доказів суд визнав зловмисника винним за ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній групі чи терористичній організації) Кримінального кодексу України.

Розслідування проводили співробітники СБУ Донецької та Луганської областей за процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus