USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.87

13 років працює у дитячому садочку: історія вихователя з Волині

8 Квітня 2024 07:44
У луцькому дитсадку №34 «Марічка» працює 21 вихователь, серед них – Олександр Пустельник. Чоловік сьомий рік трудиться на посаді вихователя-методиста у закладі дошкільної освіти.

Як розповів Суспільному, загалом за плечима має 13 років роботи в дитячому садку. Спочатку намагався вступити на біологічний факультету Волинського національного університету, а після того, як не вдалося, пішов навчатися до педагогічного коледжу.

«З дитинства мріяв працювати із дітьми. Всі дивувалися, що я пішов на таку професію, де чоловіків одиниці», – розповідає чоловік.

З його слів, спочатку батьки дітлахів сприймали його насторожено, але завдяки спільній роботі з напарницею по групі і директоркою дошкільного навчального закладу вони зрозуміли, що хвилюватися за своїх дітей не варто.
«Олександр Миколайович має багато ідей, які хоче втілити з дітьми, і дає певні настанови, завдання, які ми виконуємо разом із дітьми. Мабуть, спершу їм було дивно бачити чоловіка-вихователя, але звикли. Діти тягнуться, спілкуються з ним, люблять гратися», – розповідає вихователька Вілена Мельник.
Читати ще: Робота соціального педагога: досвід луцької вчительки з 13-річним стажем

Мама Іванна Войтюк, донька якої ходить у групу, де вихователем працює Олександр Пустельник, каже, що його роботою задоволена.
«На мою думку, не кожен чоловік може бути вихователем. Це вже, напевно, покликання від природи. Але Олександр Миколайович знає усі методи, як поводитися з дітьми. Знаю, що він дівчаткам і косички заплітав, і погратися він з ними вміє», – каже Іванна Вітюк.

Найважче у роботі з дітьми – це знайти індивідуальний підхід, зазначає вихователь. Додає: своєї роботи не соромиться і всі друзі знають, ким він працює. Заробітна плата, каже, його задовольняє, але хотілося б більшу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ярослав Показати IP 10 Квітня 2024 02:35
Вважаю що дуже корисно щоб був вихователь-чоловік у дітей які виховуються у неповних сім'ях, тобто без тата.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus