USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

15 тонн щодня: на Волині підпільно виготовляли та збували антисептик. Відео

21 Березня 2020 12:18
В умовах пандемії коронавірусу знаходяться спритники, для яких власна нажива – важливіша за здоров'я і безпеку ближнього. Аби набити кишені й заробити на страхах та ажіотажі – вони готові на обман та фальсифікацію.

За процесуального керівництва прокуратури Волинської області працівниками УСБУ в області у рамках розслідування кримінального провадження про незаконні оборудки з підакцизними товарами та марками акцизного податку (ч. 2 ст. 204 та ч. 2 ст. 199 КК України) задокументовано злочинну діяльність групи осіб, які налагодили виготовлення з етилового спирту, що перебуває в незаконному обігу, лікарського засобу, призначеного для дезінфікуючих заходів.

Щодня підпільний цех виготовляв до 15 тонн контрафактного антисептика на суму 1,5 млн грн. та збував його.

Учора, 20 березня 2020 року, правоохоронці затримали на межі Волинської області вантажівку із 20 тоннами фальсифікованої продукції на суму понад 2 млн грн.

У ході проведення санкціонованого судом обшуку за місцем виробництва контрафакту – в одному із сіл Ківерцівського району – виявлено велику кількість сировини для виготовлення підробних лікарських препаратів, а також миючих засобів відомих європейських брендів (Fairy, Persil, Ariel, Head&Shoulders та ін.) та обладнання й тару для розливу.
Управлінням СБУ у Волинській області внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань також інформацію про порушення встановленого порядку доклінічного вивчення, клінічних випробувань і державної реєстрації лікарських засобів (кримінальне правопорушення, передбачене ч. 2 ст.321-2 КК України).

Проводяться невідкладні слідчі (розшукові) дії, вирішується питання щодо арешту вилученого майна, встановлюється механізм збуту фальсифікованого лікарського засобу, насамперед до лікарень та аптек, з огляду на ажіотаж, пов’язаний із поширенням коронавірусу COVID-19.

Встановлюватиметься і факт можливої шкідливості фальсифікату в разі застосування його з медичною метою.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 17
факт Показати IP 21 Березня 2020 12:39
Впаяти по п"ятнадцять років і гріха не буде.
Рома Показати IP 21 Березня 2020 13:21
Бачив об'яву одного тренера про продаж такого антисептику, мав бажання навіть купити.
Суддя Дреддд Показати IP 21 Березня 2020 15:00
Ну це ж не сьогодні виникло. Таке обладнання працювало вже давно... лише зараз потрапили під роздачу...
Пильний Показати IP 21 Березня 2020 15:00
Роздайте, а не конфіскуйте, а працівників узаконьте, хай далі роблять ті антисептики. Вірус вже у Луцьку виявили, а ви ховаєте по складах і купляєте за кордоном маски і антисептики
!!! до Пильний Показати IP 21 Березня 2020 15:35
Ви в Луцьку виявили вірус? Як Ви собі бачите це узаконення? Держава може "привласнити" це майно на рішенні суду. А, враховуючи те, що вони вже довго працювали - їх точно кришували
уважний до Пильний Показати IP 21 Березня 2020 15:41
то ж контрафакт, бадяга без лікарсько-лабораторних досліджень, ви що таке говорите?!
Олена Показати IP 21 Березня 2020 15:34
Держава не забезпечила у вільному продажі в аптеках сертифікованих антисептичний засобів, навіть спирту немає. Населення не має взагалі чим обробляти навіть сходив в клітки, а ви і ці засоби конфіскуйте.
SVV Показати IP 21 Березня 2020 15:56
Все таки потрібно, для таких "ділків", ввести смертну кару
Алег) Показати IP 21 Березня 2020 16:17
допомагали Україні боротися з короновірусом. Не закордон продавали як деякі «патріоти»!!! Волонтери)
Ого Показати IP 21 Березня 2020 18:10
Бачив в фейсбуці такі каністри толкають. За літру 150 гр. хочуть. Заставити випити падлів
Ніна Показати IP 21 Березня 2020 18:12
Отак наші правоохоронці шукають виробників товарів і знищують виробництво. А люди кажуть чого в державі нічого не виробляють.
Ілона Показати IP 21 Березня 2020 18:27
В аптеки ковеля цей антисептик ! І то негайно ! Нікому нецікаво його походження аби був дієвий
Народна прокуратура Показати IP 21 Березня 2020 20:37
До пильний. Там не лише анисептик. А й фальсифіковний "шампунь", "пральний порошок" і т.д. Звичайно, давайте узаконимо їх . Завтра будуть там "бодяжити" інші чудодійні лікарські засоби
юрій Показати IP 21 Березня 2020 21:00
наша держава тільки може все конфісковувати,і закривати будь який бізнес а виробництва в україні будь якого нуль,все привозне з закордону,на мою думку з нашої неньки України нада гребти чим подальше толку немає і небуде,небагато Україні осталось,розграбили все.
свідомит Показати IP 21 Березня 2020 22:23
По коментах видно лише держава, держава... а хто у державі санепідемслужбу розігнав, що зараз по крупицях людей збирають? Держрезерв хто спорожнив, при кому? І ви зараз до кого звертаєтесь - до держави Зе звинувачуєте, а на інших очі закриваєте? А вони зараз гроші з Гонтаревою продовжують з країни виводити, мільярди, а вам очі іншим замулюють!
Дед до свідомит Показати IP 23 Березня 2020 11:53
Кто в теме, знает чем занималась эта служба. От нее было больше вреда чем пользы. Ни на одно обращение граждан не реагировали, если бабла не видели. Другое дело что нужна действеющая структура, а это в условиях Украины практически невозможно. Будут видеть только личное обогащение.
НБУ до свідомит Показати IP 23 Березня 2020 14:59
Спочатку їй спалили машину, потім хату, потім її збила машина, а ви міліарди виводить. Які міліарди, Влада все просрала що їй дісталося від попередників, зараз добє ще золотовалютні резерви, і гроші з газпрому і потім скажуть кінець епохи бідності вже настав.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus