USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

16-річну багаторазову чемпіонку з Волині провели на Олімпійські ігри

28 Вересня 2018 08:59
У будинку культури Любешівської селищної ради урочисто проводжали вихованку ДЮСШ Дарину Касян на III літні Юнацькі Олімпійські ігри. Змагання відбудуться в жовтні в Аргентині, пише любешівська районна газета «Нове життя».

Дарині 16 років, проте вона – багаторазова чемпіонка та призерка чемпіонатів України. Цього року весною на зимовому чемпіонаті України зі спортивної ходьби Дарина Касян дебютувала на дистанції 10 км і виборола «золото». Тим самим була відібрана на командний чемпіонат світу зі спортивної ходьби, який відбувся у Китаї. Там дівчина посіла друге місце (поступилася першістю іншій вихованці нашої ДЮСШ Яні Фарині).

У червні виграла чемпіонат України і поїхала на чемпіонат Європи з легкої атлетики в Угорщину, де зайняла 8 місце у змаганнях зі спортивної ходьби на дистанції 5000 м. Це і забезпечило її відбір на ІІІ літні Юнацькі Олімпійські ігри в Буенос-Айресі (Аргентина).

Там із 5 по 18 жовтня 55 юних легкоатлетів представлятимуть Україну, а участь братимуть спортсмени з 206 країн світу.

Заступник голови обласної ради, депутат облради, голова Волинського обласного відділення Національного олімпійського комітету України Роман Карпюкподарував Дарині книгу про українців-олімпійців та побажав, аби також і її ім’я було вміщене в черговому виданні.

Щирі слова промовили юній чемпіонці, даруючи квіти і зичачи перемоги в олімпіаді, заступник голови селищної ради Олександр Савчук, директор Любешівської ДЮСШ Валентина Борисюк, тренер Даші Ірина Борисюк, заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів – начальник управління гуманітарної політики Ольга Кух та заслужений тренер України Степан Борисюк.

Дівчина подякувала всім за щирі слова побажань і зізналася, що надзвичайно хвилюється, адже вперше вирушає на змагання без тренера.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus