USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.96

18-річний лучанин, який на смерть збив 19-річну дівчину та втік з місця ДТП, відбувся умовним

14 Серпня 2021 22:28
Вісімнадцятирічного лучанина, який на смерть збив дев’ятнадцятирічну дівчину в новорічну ніч у 2019 році в селі Тарасове та втік з місця ДТП, засудили до одного року умовного покарання.

Відповідний вирок виніс Луцький міськрайонний суд Волинської області.

ДТП сталася 1 січня 2019 року о другій годині ночі. У селі Тарасове водій Volkswagen Sharan вчинив наїзд на жінку, яка рухалася у попутному напрямку. Від отриманих травм вона померла на місці дорожньо-транспортної пригоди. Натомість водій замість того, щоб зупинитися та допомогти потерпілій, покинув місце аварії.

У суді він визнав свою вину, зазначивши, що одразу не зрозумів, що під колеса його автомобіля потрапила людина, тому після ДТП одразу ж поїхав, а згодом через деякий час вже повернувся. Наголосив, що відшкодував потерпілій 20 тисяч гривень на витрати з поховання загиблої. Цивільний позов визнав частково, погодившись сплатити шкоду у розмірі 50 тисяч гривень.

Мати загиблої пригадала, що у день події їй подзвонила слідча та повідомила про загибель доньки. Через пережитий стрес усіх подробиць свого приїзду на місце події та подальше поховання вона не пригадує. Жінка просила суворо покарати обвинуваченого та задовольнити цивільний позов, стягнувши із нього моральну шкоду в сумі 300 тисяч гривень за загибель своєї дитини.

Свідок, яка в ту ніч була разом з потерпілою, розповіла суду, що вони йшли дорогою, оскільки тротуару обабіч шляху не було, там були лише болото та калюжі. Почувши рух автомобілів позаду, вони розійшлися по сторонах дороги: вона вправо, а потерпіла вліво. Через деякий час почула звук двигуна та розбитого скла, однак не зрозуміла, що відбулось, бо нічого не бачила у темряві. Тож вона почала кликати та шукати померлу.

Повз них проїжджав автомобіль, який вона зупинила та почала пояснювати водієві, що загубила подругу, однак той, вислухавши її, проігнорував та поїхав далі. В подальшому вона все ж знайшла тіло потерпілої та зупинила інше авто, із водієм якої, вони викликали швидку. Також жінка повідомила, що після звуку розбитого скла автомобіль обвинуваченого зупинився за 200 метрів від події, із нього чулись жіночі крики, із автомобіля ніхто не виходив, і згодом він рушив. Обвинувачений приїхав на місце події через майже півтори години із якимось чоловіком, коли вже була швидка.

Натомість пасажирка автомобіля повідомила суду, що на момент події було темно, дорога не освітлювалась, в автомобілі було увімкнуто ближнє світло фар. Під час руху на шляху з`явилась якась тінь, тому обвинувачений від`їхав трішки вліво. Зі слів пасажирки, в якийсь момент почувся шум, склалось враження, що вони в`їхали у якусь яму, або збили тваринку, тому вона запанікувала, і вони зупинились за 100-200 метрів, вийшли із машини та пройшли кілька кроків. Оскільки в темряві вони нікого не побачили, то прийняли рішення знову сісти в автомобіль та рушити.

Окрім того, обвинувачений сказав їй, що по дорозі рухається автомобіль, і якщо сталось щось серйозне, то він зупиниться, однак автомобіль зупинився на кілька секунд та рушив далі. Розуміючи, що все нормально, вони рушили у напрямку Луцька. Потім обвинувачений повернувся на місце події, аби перевірити чи не відбулось чогось поганого.

Врахувавши всі обставини, суд призначив винуватцю смертельної ДТП покарання у виді двох років обмеження волі, змінивши це покарання на рік умовного. Окрім того, на користь потерпілої суд стягнув 90 тисяч гривень моральної шкоди.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ

Фото ілюстартивне
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
комент Показати IP 14 Серпня 2021 22:45
це україна. в кого гроші - той правий.
Да Показати IP 14 Серпня 2021 22:47
Люди втікайте з дороги бо всі водії за збиту людину на смерть обходяться умовним. Закони жесть.
Andrij Показати IP 14 Серпня 2021 23:13
Якщо э 90.000 гривень то дави i вiдмажуть….
Всезнайко Показати IP 14 Серпня 2021 23:53
Це п...здєц.
777 Показати IP 15 Серпня 2021 00:04
Скоро так зустріне дерево на своєму шляху. І воно буде останнє..... В житті за все прийдется заплатити, рано чи пізно.
Лучанин Показати IP 15 Серпня 2021 00:36
та знайти його треба і переламати ноги!
Відповідальність, по Показати IP 15 Серпня 2021 01:18
Треш. Одне радує, що наступною жертвою може бути донька того судді
111 Показати IP 15 Серпня 2021 12:13
Їй 19 років було... ЇЇ життя коштує 3 тис.євро?, 1 рік умовно? Йопта, та це пі...ць. Хто суддя?
Дмитро Показати IP 15 Серпня 2021 22:21
Відомості внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.286 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком від 3 до 7 років. А отримав рік умовно...
Лучанин Показати IP 15 Серпня 2021 22:31
Хтось знае як звали загиблу або винуватця дтп ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus