USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.97

18 січня: події, факти, дні народження

18 Січня 2019 00:00
18 січня, напередодні Хрещення Господнього, православні святкують другий Святвечір, його ще називають у народі «голодною кутею».

У цей день святкують день народження перша заступниця генерального директора ПАТ «Луцьксантехмонтаж №536» Ірина Патлашинська, колишній прокурор Волині Андрій Гіль, журналістка Мирослава Цюпьях, депутатка Луцької міської ради Майя Шостак, заступниця начальника Західного територіального управління національної комісії з цінних паперів та фондового ринку – начальниця відділу нагляду за учасниками ринку цінних паперів у Волинській області Людмила Бурець та директор загальноосвітньої школи №23 Луцька Віктор Мартинюк.

Інформаційне агентство Волинські Новини щиро вітає іменинників зі святом і бажає міцного здоров’я, турботи та уваги близьких, багато світлих і сонячних днів, бадьорості духу та душевного спокою.
Ірина Патлашинська
Ірина Патлашинська
Андрій Гіль
Андрій Гіль
Майя Шостак
Майя Шостак
Людмила Бурець
Людмила Бурець
Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Наша хроніка:

Торік вперше на території Волині з’явились лані – вид тварин з родини оленевих, який в Україні поширений тільки в центральних областях.

У 2017 ІА Волинські Новини розповідало про відкритий чемпіонат області серед юнаків з лижного туризму.

У 2016 уродженець Луцька Богдан Близнюк встановив власний рекорд у баскетбольному матчі своєї команди університету Східного Вашингтону проти Південної Юти.

У 2015 ІА Волинські Новини розповідало, що МандроСвіт із Луцька - нарешті в Африці. Детальніше читайте ТУТ.

У 2014 році у цей день редакція показала засніжений Луцький зоопарк.

У 2013 році видання писало, якими можуть бути дороги. Топ найкрасивіших у світі доріг дивіться ТУТ.

Народилися:

Цього дня народилися французький правник, філософ, письменник і політичний мислитель Шарль Луї де Монтеск’є, український і радянський художник, письменник, графік, народний художник УРСР Іван Їжакевич, англійський письменник і драматург, автор «Вінні Пуха» Алан Александр Мілн, видатний український історик, археолог, етнограф Володимир Антонович, лікар-хірург, першим у світі виконав операцію на відкритому серці Ґейл Вільямс Деніел, японський актор-режисер і сценарист Кітано Такесі, радянський кінорежисер і сценарист Семен Тимошенко («Три товариші», «Воротар», «Небесний тихохід» і «Запасний гравець»), радянський актор театру й кіно, театральний режисер Борис Бабочкін(«Чапаєв»), радянський футболіст і футбольний тренер В’ячеслав Соловйов, український фінансист, банкір, економіст, голова Національного банку України у 2000-2003-му та в 2004-2010 роках Володимир Стельмах, американський кіноактор, режисер і продюсер Кевін Костнер, грузинська співачка, народна артистка Грузії та Росії Тамара Гвердцителі, російський кіноактор Олександр Лимарєв («Помаранчеве небо», «П'ятий ангел», «Солдати», «Повернення Турецького», «Нульовий кілометр»), українська біатлоністка, член національної збірної команди України Валентина Семеренко.

Сталося:

1535 – іспанський конкістадор Франсіско Пісарро заснував у Перу місто Ліма.

1654 – відбулася Переяславська рада.

1896 – уперше продемонстровано публіці рентген-апарат конструкції Вільгельма Рентгена.

1825 — у Москві відкрито нове приміщення Большого театру.

1886 — випущений перший автомобіль.

1918 – більшовицькі війська під проводом командира загонів Михайла Муравйова, посилені революційними загонами червоногвардійців із центральних губерній Росії, почали наступ на Київ, аби відібрати владу в Центральної Ради.

1919 – більшовицький уряд України прийняв рішення про відокремлення церкви від держави.

1925 – в СРСР вийшов перший номер журналу «Новый мир».

1926 – на Арбаті в кінотеатрі «Художній» відбулася прем'єра фільму Сергія Ейзенштейна «Броненосець Потьомкін».

1943 – прорив радянськими військами блокади Ленінграда, яка тривала 900 днів.

1944 – на Волині відбулися перші серйозні сутички Української повстанської армії з військами НКВС.

2002 – оголошено про завершення громадянської війни у Сьєрра-Леоне.

2010 – вибухнули кисневі балони на 4-му поверсі лікарні №7 міста Луганська (у відділенні кардіології). Результат – 16 загиблих.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus