USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

19-річній волинянці, яка у ДТП травмувала обличчя, збирають кошти на нову операцію

22 Квітня 2019 14:22
19-річній дівчині з Волині Іванці Гаджало зробили операцію із встановлення у щелепу титанового імпланту.

Це складне оперативне втручання, яке робили столичні лікарі, пише Перший з посиланням на сюжет НТН.

Нагадаємо, у березні 2018 року дівчина потрапила в аварію.Тоді машина злетіла в кювет і перекинулась. Ні водій, ні решта пасажирів не постраждали, а Іванка отримала тяжкі травми голови: багато переломів щелепи, піднебіння та черепа, вибиті зуби, пошкодження ока.

За титановий імплант, який має замінити Іванці щелепу, заплатили майже четверть мільйона гривень. За словами хірурга, який робив операцію, сім’я звернулась до лікарів запізно, тому є ускладнення. Відтак, на повне одужання потрібно витратити 2 роки.

«Моя мрія, щоб всі ці операції пройшли і я повернулась до нормального життя», – каже дівчина. Наразі вона вже вдома, на реабілітації.

Надалі потрібні будуть нові хірургічні втручання. Оперувати будуть ще ніс, око і піднебіння, а потім - встановлювати зубні імпланти. На це все потрібні великі гроші, родина таких поки не має.

Завдяки підтримці матері дівчинка навчилась виготовляти паперові букети з цукерками, навіть продає їх односельчанам, втім замовлень поки небагато. Ухвалу суду винуватці аварії не виконують та коштів на реабілітацію – не дають.

Не допомагає і рідний тато, який, аби не виплачувати аліменти, подав на рідну доньку до суду, мовляв, дівчина тепер «бізнесвумен» і грошей не потребує. Суд зобов’язав чоловіка виплачувати по 500 гривень у місяць. Цієї суми він все ж не платить, а родина вже – у боргах.

«Вже, напевно, більше, ніж 100 тисяч. Я підраховувала, бо в одних людей 500 доларів, і в других, і по банківських карточках познімали гроші з усіх рахунків», – каже мама дівчини Наталія Ціп’яшук.

Небайдужих просять долучитись до збору грошей.

4731 2191 0779 7650 Іванна Гаджало

(067)528 52 31 мама дівчини, Наталія.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus